Els Manel encetaran el Festival Jardins de Terramar de Sitges d’enguany

0
224
Els Manel actuaran el 29 de juliol, al primer concert del festival. // FESTIVAL JARDINS DE TERRAMAR

El Festival Jardins de Terramar, que se celebra a Sitges des del 2017, es durà a terme entre els dies 29 de juliol i 13 d’agost. El passat 2020 el festival es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia per coronavirus, però aquest 2021 es desenvoluparà aplicant totes les mesures de seguretat.

L’edició d’aquest any s’ha decantat per acollir artistes de renom dins l’escena catalana i espanyola, i també comptarà amb grups d’àmbit local per donar projecció als artistes del territori. En aquesta línia, el Terramar incorporarà el cicle Imprescindibles que va impulsar l’Ajuntament de Sitges el passat 2020 a l’Hort de Can Falç, que substituirà la iniciativa de l’escenari de Talent local que tenia fins ara el festival i que es retransmeran en streaming.

Un cartell de luxe

Aquesta setmana els organitzadors del Festival Jardins de Terramar han donat a conèixer els artistes que participaran a aquesta 3a edició. El grup que encetarà el festival el dijous 29 de juliol seran els Manel, en el marc de la gira Per la bona gent. Els seguirà el dia 30 el duet Fangoria, format per Alaska i Nacho Canut; i l’artista Rosario serà l’encarregada de tancar la programació del mes de juliol, amb les cançons del nou àlbum Te lo digo todo y no te digo na i un repàs dels seus grans èxits.

La banda tribut a Queen, God Save The Queen, encendrà els concerts del mes d’agost, el diumenge 1. L’endemà dilluns 2 serà el torn del cantautor El Barrio, que durà a terme el seu únic concert a Catalunya d’enguany. El dimarts 3 la reconeguda artista Sílvia Pérez Cruz presentarà el seu nou treball, Farsa, acompanyada per la seva banda al complet i la col·laboració especial en la posada en escena de la Farsa Circus Band. El 4 d’agost el virtuós violinista Ara Malikian ocuparà l’escenari, que ja va estar present a l’edició 0 del 2017, i anirà seguit per un dels grups més exitosos del pop espanyol, Amaral, que actuarà el dia 5.

El grup català Sopa de Cabra serà el protagonista del divendres 6 d’agost, i l’endemà serà el torn de la gira Puro Minage en format íntim de l’artista Mónica Naranjo. Sergio Dalma serà l’artista del dia 8 amb el directe de la seva gira 30… y tanto, i el dia 9 d’agost Antonio Orozco presentarà el seu desè disc en el marc de l’Aviónica Tour. Els dos darrers concerts del festival aniran a càrrec del mític grup de pop dels vuitanta Los Secretos, el dia 11; i la banda La Oreja de Van Gogh, que actuarà el dia 13.

Tot i que el passat 2019 hi va haver un total de 25.175 espectadors i que la capacitat de l’auditori és per a 2.000 persones, aquest any i independentment de si les restriccions del moment són més flexibles els organitzadors han decidit limitar les places a 1.100. Joan Ramon Rodríguez, codirector del festival, assegurava que el Festival Terramar vol garantir una cultura segura i que per això “totes les entrades seran numerades i amb seients preassignats. També hi haurà distància de seguretat entre butaques a platea i grada, presa de temperatura als accessos, gel hidroalcohòlic a tot el recinte i l’ús de mascareta durant els concerts”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sitges Xavier Salmerón ha destacat la importància del festival per la ciutat sitgetana: “acollim un festival musical de referència i aquest any, a més, projectem artistes de quilòmetre zero. És important que se celebri el Terramar per garantir una cultura segura i per atraure ciutadania de fora del municipi”, explicava.

Les entrades pels diferents concerts es podran trobar a la pàgina web del festival, festivaljardinsterramar.com, a partir d’aquest dijous dia 22 a les 12h.

 

FER UN COMENTARI