Els mercats del Centre i de Mar de Vilanova incorporen un control d’aforament digital

0
81

Els mercats de Mar i del Centre de Vilanova i la Geltrú han incorporat un sistema per controlar els aforaments. A través de càmeres instal·lades a les portes d’entrada i sortida es pot saber en tot moment la quantitat de persones que hi ha a dins i regular així els aforaments permesos per les mesures per prevenir de la covid-19.

El mecanisme activa uns semàfors en funció de si l’ocupació dels mercats s’acosta al màxim permès. Al Mercat del Centre, per exemple, la capacitat màxima és de 900 persones, però amb les restriccions a causa del Coronavirus no es pot superar el 50%. En el cas que l’aforament arribi a aquesta xifra, el semàfor es posa en vermell i el personal de Mercat atura momentàniament l’entrada de persones.

El sistema de control d’accessos, a més, té altres funcionalitats, com ara la recollida de dades d’afluència per dies i hores als mercats. “Saber els pics màxims d’aforament ens permetrà preveure futures actuacions” deia Jaume Carnicer, regidor de Mercats,. El projecte ha estat finançat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

A banda del sistema de control de l’aforament dels mercats, s’han dut a terme altres iniciatives per adaptar la venda a la pandèmia. Les parades dels dos mercats, per exemple, s’han incorporat a l’aplicació per a telèfons mòbils Vilanova, que permet interactuar amb cadascun dels establiments, fer consultes i també comandes.

FER UN COMENTARI