Els millors joves pianistes passen per Vilafranca

0
1566
Guanyador sènior.

Dissabte va finalitzar el 48è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya – 2018, que organitzen les Joventuts Musicals de Vilafranca i la Fundació Pinnae, i ja hi ha veredicte. Després d’escoltar els 37 joves talents inscrits i que van actuar al llarg de dos caps de setmana a l’Auditori Fòrum Berger Balaguer, el jurat ha atorgat el primer premi en categoria sènior a Bernat Català, de Molins de Rei; el primer premi en categoria (18-21 anys) a Cèlia Margalef, de Vandellòs; el primer premi en categoria B (14-17 anys) al badaloní Carles Díaz; i el primer premi en categoria C (9-13 anys) a la vigatana Mei Shu Sánchez. 15 altres pianistes van rebre segons premis o mencions d’honor.

Els concursants són nois i noies procedents, a més de Catalunya, d’Alacant, Àvila, Ceuta, Palma de Mallorca, i fins i tot del Regne Unit, Suïssa, Bulgària, la Xina, els Estats Units, Costa Rica i Veneçuela. El concert final de guanyadors i lliurament de premis serà diumenge a les 7 de la tarda al Fòrum Berger Balaguer.

Pel primer concurs en importància de piano de Catalunya per a joves hi han passat ja més de 2.800 pianistes. Va rebre el Premi Nacional de la Música 1993 i pertany a la Unió Europea de Concursos de Música per a la Joventut.

FER UN COMENTARI