Els Minyons escalen al setè pis i els Bordegassos ajunten el 4 de 8 i la torre de 7

0
930

Els Minyons de l’Arboç i els Bordegassos de Vilanova van fer dissabte a la tarda a l’Arboç les seves millors actuacions de la temporada, per part de la colla local en assolir el seu primer castell de set de la temporada, i per part dels del Garraf en ajuntar en una mateixa diada els seus dos millors castells assolits fins ara.

Els arbocencs tenien clar que la diada d’inici de temporada havia de suposar un pas endavant, un salt qualitatiu per superar ja la tripleta de castells de sis més bàsics. Els assajos havien determinat que el castell que tenien més ben apamat era el 4 de 7 i el van atacar d’entrada. Va ser un bon 4 de 7, que fa presagiar que en vindran molts més en les properes setmanes, i que ha de ser una bona base per encarar aviat el 3 de 7. Els altres dos castells no van tenir cap misteri: 3 i 3 de 6 amb agulla.

4 de 8 dels de Vilanova (foto: Albert Guillaumes).

Els vilanovins, en una plaça amiga, on l’any passat van recuperar la torre de 8 amb folre, no van estrenar aquest cop cap castell, però sí que hi van ajuntar per primera vegada els seus dos principals trumfos: la torre de 7, que era la segona, i el 4 de 8 (tercer). Amb la torre de 7 que van obrir plaça revalidaven l’assolida una setmana enrere a Santpedor i altre cop la feien al segon intent, ja que en el primer, quan a l’enxaneta només li quedava travessar per sobre la cassoleta, una forta rebrincada li va fer pensar que millor tornar enrere, i van desmuntar l’estructura. A la segona, gairebé sense temps de recuperar-se, els Bordegassos la van descarregar sense dificultats. Quant al 4 de 8, va ser d’execució lenta, fet que va afavorir que s’anés deformant, amb dues rengles estirades, però el van saber defensar amb confiança sense que arribés a perillar. Van acabar la diada amb el 5 de 7, pilar de 5 i pilar de 4 de dol per la mort dilluns passat de la vilanovina Laia Alzina. Amés, la colla de Vilanova va actuar amb braçalets negres en record seu.

A la mateixa plaça, la Vella de Valls va bastir els 5 de 8, 3 de 9, 4 de 8 amb agulla i pilar de 7, i la Jove de Sitges el 5 de 7 i el 4 de 7, després de sengles intents desmuntats de 4 de 7 amb agulla i 4 de 7.

FER UN COMENTARI