Els mobles ja no es podran deixar al carrer a Vilanova i es tornaran a recollir amb cita prèvia

0
566

El sistema de recollida de mobles al carrer, al costat dels contenidors, cada dia un barri diferent, no ha funcionat. Es va implantar fa un parell d’anys i són molt poques les persones que ho fan correctament. Tant és així que la ciutat cada vegada està més bruta, de mobles apilats als costats de contenidors dia sí, dia també. I per tot arreu. I segons la regidora de Medi Ambient, Marta Jofra, a partir del desconfinament va anar a més.

Per acabar amb la situació, l’Ajuntament ha decidit recuperar el sistema de recollida antic, és a dir, s’haurà de trucar a un número de telèfon (900 102 630) i demanar cita prèvia, a partir del 23 de novembre. Així s’evitarà que es passin dies i dies al carrer. L’Ajuntament farà una campanya informativa amb díptics, banderoles, fent servir les xares socials, etc., i també reforçarà l’equip d’inspecció per tal que es faci correctament i se sancionarà qui no ho compleixi; sobretot si són grans quantitats. Hi haurà advertiments i la part pedagògica prèvia.

D’altra banda, Jofra també ha recordat que abocar material amb amiant, fibrociment i uralites, fet que es dona sobretot en l’àmbit periurbà, és delicte mediambiental, i que si hom se’n vol desprendre el pot portar a la deixalleria o contractar alguna empresa especialitzada.

La recollida porta a porta, a finals de 2021

Això a banda, el Consistori manté ara per ara el calendari previst per a la implantació del nou sistema de recollida de la brossa porta a porta, que s’hauria de posar en marxa d’aquí a un any, a finals de 2021. Ara bé, hi pot haver condicionants que obliguen a endarrerir-ho, com poden ser la pandèmia, l’elecció del sistema de gestió de la recollida (si es municipalitza o bé si es licita a una empresa) i també la diligència de l’empresa concessionària a cedir les dades a l’Ajuntament per completar la informació necessària pel canvi de model.

En aquests moments, l’administració local ha encarregat l’estudi de detall per conèixer quin tipus de recollida es farà a cada bloc de pisos o local. “Per cada edifici i per cada activitat econòmica buscarem una solució”, ha dit Jofra. I és que hi haurà dos únics de models de recollida porta a porta (un de tots les fraccions i un altre en què es farà tot porta a porta excepte vidre i orgànica), però s’adaptarà el sistema d’aportació en funció de la quantitat que aportin de cada fracció, la periodicitat, si hi ha més espai per guardar-la, la vorera, l’accessibilitat per al camió, etc.). Per determinar-ho, la setmana que ve es començarà un treball de camp edifici per edifici, que durarà fins a Nadal, per comprovar les necessitats de cada “porta”. Quan la pandèmia ho permeti, es faran també visites personalitzades a cada establiment.

FER UN COMENTARI