Els Monjos abandera la lluita contra les lletres sexistes de les rues

0
877
Eliseu Alegre i Esther Marmaneu, responsables d’Igualtat als ajuntaments de Castellví i els Monjos, respectivament.

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos premiarà les carrosses i comparses de carnaval que posin músiques amb lletres no sexistes durant la rua del diumenge 23 de febrer al migdia. Així ho ha donat a conèixer la regidora d’Igualtat, Esther Marmaneu, que s’ha proposat erradicar aquest tipus de lletres denigrants cap a la dona i que s’han “normalitzat”. Per acabar amb elles, no ho fa prohibint-les, sinó incentivant que no es posin. Així, les carrosses que no punxin aquesta mena de cançons rebran una subvenció extra de 150 euros, i les comparses de 90 euros.

Per aconseguir-ho, es va demanar a tots els grups inscrits que passessin el llistat de cançons que tenien previst posar. Amb la col·laboració del grup feminista La Ruda, es van revisar totes les lletres  (de més de 250 temes) i es van fer dos llistats, el de les sexistes i el de les lliures de sexisme. A partir d’aquí, cada grup decideix. Diferents persones al llarg del recorregut de la rua comprovaran les cançons que empra cada comparsa.

L’any passat l’Ajuntament mongenc ja va proposar als grups que no fessin servir músiques amb micromasclismes i la resposta va ser molt positiva: només tres de les 27 comparses participants van desoir la recomanació. Això ha animat el Consistori a fer un pas endavant aquest any, amb el “premi econòmic” i, a més, ha fet extensiva la seva proposta a la resta d’organitzacions de rues de carnaval del Penedès Garraf. En aquest sentit, l’Ajuntament de Castellví ha estat el primer de sumar-hi (els grups sense música sexista tindran un ajut extra de 50 euros); Calafell, Sant Martí i Olèrdola faran la recomanació, i esperen que de cara al 2021 es puguin fer unes bases homogènies per totes les rues.

FER UN COMENTARI