Els mossos asseguren que el vilafranquí Adrián Sas els va agredir l’1 d’octubre del 2018

0
986
Desenes de persones han acompanyat l'acusat al judici d'avui. // GRUP DE SUPORT SAS ABSOLUCIÓ

Aquest matí tenia lloc a l’Audiència Provincial de Barcelona el judici al vilafranquí Adrián Sas, jove acusat de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions durant les protestes de l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Durant el judici, l’acusat només ha respost a les preguntes del seu advocat i no ha respost les preguntes de la Fiscalia ni de la Generalitat, que demanen 7 anys i 5 anys i mig de presó respectivament. Segons apunta l’ACN, l’encausat ha negat els fets dels quals se l’acusa i ha afirmat que no va colpejar cap agent.

Per la seva banda, els mossos d’esquadra que declaraven com a testimonis han assegurat que identificaven l’acusat com a l’autor dels fets perquè l’1 d’octubre del 2018 “duia un mocador d’una colla castellera, una samarreta d’Star Wars i un pal del Ball dels Pastorets de Vilafranca”. Segons els agents el jove els hauria causat lesions amb aquest pal.

Després de dos mesos d’espera i reiterats intents per part del grup de suport a l’acusat Sas Absolució, de més d’una vintena d’Ajuntaments de la vegueria Penedès i dels grups sobiranistes del Parlament de Catalunya per aconseguir que la Generalitat es retirés de l’acusació, aquesta ha decidit mantenir-s’hi i seguir demanant cinc anys i mig de presó al jove.

Actualment la defensa, que ha demanat l’absolució de l’Adrián, resta a l’espera de notícies del jutge; i des del grup de suport a l’encausat elaboraran un comunicat informatiu al llarg del dia d’avui.

Un dels agents dels mossos que van identificar l’Adrián Sas és Jordi Arasa, condemnat a més de dos anys de presó per brutalitat policial a l’acampada del 15-M del 2011 a plaça Catalunya,a Barcelona

Aquesta tarda d’avui dimarts 17 hi ha convocada una concentració de suport a l’Adrián Sas a les 20h a la plaça de la Vila.

FER UN COMENTARI