Els Mossos denuncien penalment un home que feia excavacions arqueològiques furtives a Banyeres

0
913

La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra ha denunciat penalment un home per extreure peces arqueològiques de manera furtiva del jaciment iber de les Masies de Sant Miquel, a Banyeres. A l’home, de 60 anys, se’ls considera presumpte autor d’un delicte contra el patrimoni històric.

El dia 18 de gener els Mossos van rebre l’avís que hi havia una persona amb un detector de metalls fent recerques entre les vinyes a les Masies; s’hi van dirigir i el van localitzar (portava una pala petita i el detector de metalls) i identificar. Va adduir que cercava objectes antics com a passatemps. En escorcollar-lo, li van localitzar nou peces de ceràmica i metall.

Els Mossos van comprovar que l’home no disposava de cap autorització per a l’activitat que estava duent a terme, ni del propietari del terreny ni del Departament de Cultura de la Generalitat. A més, es va determinar que les peces intervingudes eren de l’època ibera dels jaciments arqueològics de la zona.

El saqueig d’aquests jaciments arqueològics és un greu atac al patrimoni històric i, per extensió, al seu valor científic cultural. Els elements sostrets minven el valor del conjunt, descontextualitza els objectes presents i afecta la informació científica.

FER UN COMENTARI