Els Mossos desarticulen la banda amb més furts a turistes a l’AP-7

0
1095

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat l’organització criminal responsable de més furts a turistes a l’AP-7. El cos policial els hi atribueix centenars de robatoris, especialment de visitants amb cotxes de gamma alta. Del total de 15 detinguts, a 12 se’ls hi ha decretat ordres d’allunyament de la via sense restricció geogràfica —és a dir, des de la Jonquera fins a Andalusia—, una mesura cautelar inèdita que el cap de la divisió de transports, Josep Guillot, confia que servirà per evitar la reincidència de la banda. Les detencions s’han produït a Castelldefels, Badalona, Barcelona i Vilanova i la Geltrú. Els membres de la banda estan acusats de presumptes delictes de furts, contra la seguretat del trànsit, falsificació documental i un robatori amb intimidació. Tots els membres de la banda són d’origen kosovar.

La investigació es va iniciar a finals de l’any passat quan una parella de dos turistes van denunciar un furt de 27.000 euros. El cos policial ha acreditat que la banda és responsable d’un mínim de 47 robatoris succeïts en els darrers sis mesos, i que suposarien un botí superior als 150.000 euros en metàl·lic i en concepte de divises i material robat, com ordinadors, càmeres o telèfons mòbils.

Segons Guillot, el grup escollia preses “fàcils”: “Buscaven vehicles de gamma alta, amb matrícula estrangera, i a ser possible que no anessin gaire plens”. Un dels mètodes utilitzats per la banda era punxar les rodes dels cotxes estacionats en àrees de servei. Els integrants del grup ho aprofitaven per acostar-se als turistes oferint la seva ajuda. Mentrestant, un company aprofitava que estaven entretinguts per robar material de valor de l’interior del vehicle.

FER UN COMENTARI