Els Mossos d’Esquadra investiguen un home per presumptament haver matat un gos a Mediona

0
493
ACN.- Els Mossos d’Esquadra investiguen un home que dissabte hauria matat un gos al mig del carrer a la urbanització Sant Elies, de Mediona . Segons relaten alguns testimonis, l’individu estava passejant el seu gos quan un altre animal va assaltar-los des d’una finca deshabitada. La bèstia va abraonar-se contra l’home i el seu animal, moment en què ell va voler immobilitzar-lo. L’home, un agent de la Policia Local de Capellades  fora de servei, va demanar reforços als seus companys de cos. En arribar, van ajudar-lo a retenir el gos atacant i, segons expliquen els testimonis, li van bloquejar la boca i la bèstia va morir asfixiada. Els Mossos investiguen l’home per un presumpte delicte de maltractament animal.

L’Ajuntament de Mediona ha lamentat els fets i ha mostrat la seva “tristesa i total rebuig” a la mort del gos. En un comunicat difós a les xarxes socials, el consistori recorda que el cas és en mans dels Mossos d’Esquadra i es compromet a col·laborar amb la investigació, alhora que demana “cura” amb la informació i les imatges que s’han difós durant les darreres hores.

“Fets com aquest deixen de manifest el llarg camí que queda en la lluita i la conscienciació col·lectiva en defensa del benestar animal”, afegeix l’Ajuntament. En declaracions a l’ACN, l’alcalde Juli Silvestre ha condemnat la mort del gos i ha apuntat que el veïnat hauria de “reflexionar” sobre la situació que viuen diversos animals en finques deshabitades.

“Són gossos que no estan lligats i, sovint, són de races potencialment perilloses que poden provocar una desgràcia”, ha dit l’alcalde, que al mateix temps ha remarcat que la “tragèdia” de dissabte ha estat un fet puntual.

En paral·lel, fonts de l’Ajuntament de Capellades han remarcat a l’ACN que l’home investigat per la mort del gos estava fora de servei en el moment dels fets, i s’han remès a la causa oberta pels Mossos d’Esquadra.

Els fets han provocat una forta polèmica a les xarxes socials. Des de la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) han anunciat que es personaran en la causa si la denúncia dels Mossos d’Esquadra s’eleva als jutjats.

FER UN COMENTARI