Els Ajuntaments de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que autoritzi l’inici del muntatge de les instal·lacions de serveis públics i privats a les platges “amb més de 15 dies d’antelació, o com a molt tard el 25 de maig”. La demanda es fa amb l’objectiu d’afavorir la recuperació econòmica i la reactivació dels serveis “amb totes les garanties sanitàries”. A banda, i tenint en compte la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la covid-19, els mateixos municipis han demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica que exoneri els concessionaris de serveis a les platges de pagar les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia i fins a final d’any.

Aquests 17 municipis van reunir-se ahir i, a més d’impulsar les demandes assenyalades, van decidir abandonar el nom de Pacte de Coma-ruga, que és com s’anomenaven des que es va constituir el passat mes de febrer, per Taula de Municipis per un Litoral Sostenible.

L’obertura de les platges s’autoritza en assolir la FASE 3, fet que, segons els ajuntaments, suposa el retard de l’activació empresarial i econòmica a zones de gran dinamisme durant la temporada estival, alentint la recuperació econòmica de moltes empreses, sobretot les dependents del turisme, i el seu efecte multiplicador.

FER UN COMENTARI