Els Nens busquen finançament per repartir ordinadors entre estudiants d’ESO del Vendrell amb dificultats

0
922

Els Nens del Vendrell impulsen el seu projecte solidari “Fem pinya” més ambiciós: volen portar una cinquantena d’ordinadors als estudiants d’ESO de la vila que, per raons econòmiques familiars, no hi tenen accés. El projecte “Fem Pinya Connectats” té com a objectiu ajudar a reduir la bretxa digital facilitant terminals als 56 estudiants de primer i segon d’ESO que des de Serveis Socials de l’Ajuntament s’ha detectat que en necessiten i no en tenen, a l’espera que el Departament d’Educació de la Generalitat els els faciliti. I si la campanya de captació de fons és un èxit i poden anar més enllà, es plantejarien arribar al centenar de famílies de tot el Baix Penedès.

El president dels Nens, Joan Huguet, explica que amb el romanent de la campanya Fem Piinya de l’any passat, la colla castellera ja ha pogut comprar els primers set ordinadors. A partir d’aquí, a través de la seva web, activant un compte de bizum, amb la col·laboració del pla educatiu d’entorn del Vendrell i fent actes solidaris al seu local quan el context de pandèmia ho permeti, s’aniran recaptant més diners per comprar tants ordinadors com es pugui. Seran ordinadors que quedaran en propietat dels Nens, que els cediran a l’alumnat fins que Educació els en proporcioni o fins al mes de juny, quan els recuperaran i els podran tornar a cedir a nou alumnat de cara al curs següent. Quan tot l’alumnat de Secundària en tingui, els cediran a nens i nenes de cinquè i sisè de primària, i si arriba un moment que tots els escolars en tenen, aleshores es plantejaran cedir-los a Càritas, a gent gran, etc.

Es calcula que cada ordinador té un cost mitjà de 300 euros, de manera que per arribar al centenar de terminals, en caldrien 30.000. Els beneficiaris inicials seran escolars dels dos institut-escola del Vendrell i de l’IES Baix Penedès.

FER UN COMENTARI