Els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova renuncien a actuar a Valls per les Decennals

0
250

Els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova han declinat la invitació a participar en les festes Decennals de la Candela, a Valls, el diumenge 30 de gener, a causa de la pandèmia. La festa se celebra cada deu anys, els anys acabats en 1, i l’any passat es van haver de suspendre també a causa de la covid. Enguany s’havien reprogramat, com sempre convidant-hi totes les colles que hi poguessin aixecar, alhora, almenys dos castells de sis i un pilar de 4.

Però a dues setmanes de l’esdeveniment, està havent-hi un degoteig de colles que hi estan renunciant, a causa de l’elevat índex de contagis de coronavirus. Dissabte els Nens del Vendrell van comunicar via twitter adduint que la situació epidemiològica fa recomanable minimitzar les situacions de risc. A més, el grup Covid de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya desaconsella.

Així mateix, dijous passat els Bordegassos de Vilanova van anunciar que tampoc hi assistirien, ni a les Decennals de Valls ni a la cercavila infantil de Sant Antoni de Vilanova. La directiva de la colla ho va debatre a fons, va fer una enquesta entre els seus castellers, amb una alta participació, i seguirà el resultat de la mateixa: el 71,7% dels vots es postulaven per no anar-hi i només el 28,3% són partidaris d’actuar a Valls.

Els Castellers de Sant Cugat, els Marrecs de Salt, els Castellers de Sants, els Castellers d’Altafulla, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró són algunes de les altres colles que tampoc actuaran el 30 de gener a Valls.

FER UN COMENTARI