Els Nens es posen en mans de Guillem Vinyes, Jordi Cunillera i Maria Cunillera

0
1567
Guillem Vinyes, Jordi Cunillera, Isidre Aymerich, Maria Cunillera i Pere Rovira.

Els Nens del Vendrell s’han posat a les mans dels excaps de colla Guillem Vinyes i Maria Cunillera i del casteller de tronc i veterà dels Nens Jordi Cunillera per resoldre la crisi de govern que ha patit en el moment que comença la temporada forta de castells. A l’assemblea extraordinària de dijous de la setmana passada, amb la participació de més de cent membres de la colla, s’hi va presentar una única candidatura a conduir la colla, per apagar el relleu a l’equip de Pere Rovira, que tan sols quinze dies enrere havia renunciat a acabar el mandat. El traspàs formal es farà efectiu el dilluns 18 de juny.

Des que es va comunicar la intenció de la junta de no continuar, un grup de castellers, la majoria integrants de l’equip tècnic, van decidir liderar un procés de canvi que ha rebut el suport quasi unànime de la colla (només va tenir un vot en contra i cinc abstencions).

Per primer cop, els Nens tindran dos caps de colla: Jordi Cunillera, casteller des de fa més de vint anys, i Guillem Vinyes, cap de colla als anys 2012 i 2013, que és quan els Nens van fer el primer salt qualitatiu que els ha portat on són ara: al 2012 van descarregar les dues primeres torres de 8 amb folre de la present època (Concurs i Fira), van intentar el 3 de 8 (Fira) i van carregar el pilar de 6 (Sant Zacaries), i al 2013 van recuperar el 3 de 8 (dos descarregats, un de carregat), a més de mantenir la torre de 8 i el pilar carregat. En substitució d’Isidre Aymerich, La nova presidenta serà Maria Cunillera, cap de colla al 2014, quan van consolidar el 3 de 8 (nou descarregats), la torre de 8 (sis descarregats) i van tornar els grans espadats (tres pilars de 6 descarregats i un pilar de 7 amb folre carregat per la Fira).

L’organigrama s’ha d’acabar de configurar, però ja n’han avançat alguns detalls: la tècnica presentarà dualitat de càrrecs en totes les àrees amb l’objectiu de generar relleus i no crear un desgast excessiu als dirigents. L’equip de troncs tindrà al capdavant Kevin Prados, cap de colla al 2015 i fins ara sotscap de pinyes, i Daniel Doria, i en seran sotscaps Valentí Ferrer i Francesc Huertas. L’equip de pinyes estarà encapçalat per l’excap de colla i expresident Josep Català, acompanyat per Ting Sheng Bao, Benjamí Ramon i Pau Marcé. L’equip de canalla el lideraran Sarai Rodríguez i Anna Palop.

Pel que fa a la vessant administrativa, estarà formada per tres vicepresidències (de gestió, comunicació i social), amb els expresidents Rodri Sánchez i Rubén Gaón, i un tercer a concretar.

FER UN COMENTARI