Els Nens fan el primer 9 de 7 del seu historial, a Tarragona

0
987
9 de 7 dels vendrellencs (foto: Joan Grífols).

Els Nens del Vendrell havien dit que enguany era un any per créixer més en horitzontal que no pas en vertical. Per la Fira de Santa Teresa en van oferir una primera mostra, amb el primer 7 de 8 de la seva història, i dissabte passat al Pla de la Seu tarragoní van mostrar una segona versió d’aquesta màxima, en descarregar el primer 9 de 7 de la seva història. Un 9 de 7 plantat amb tan sols un sol enxaneta travessant els tres pollegons, i que van completar en tercera ronda, després d’un primer intent desmuntat. Abans, la colla degana del Penedès havia obert plaça amb un 3 de 8 de bella factura, amb molt bona mida, i entremig van bastir el 5 de 7.

Intent desmuntat de 3 de 8 dels vilanovins (foto: Joan Grífols).

Malgrat les baixes, els Bordegassos de Vilanova van actuar dissabte a la tarda a la diada de l’Esperidió de Tarragona amb ganes de plantar-hi un castell de vuit. No va ser possible. Després de completar les dues primeres rondes amb castells de set de gamma alta que no els representen cap complicació, com són el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, en tercera ronda van tirar un 3 de 8 amb molts canvis de quarts en amunt, que tot i va mostrar-se molt sòlid, van haver de desmuntar quan el castell ja estava pràcticament fet, amb cassoleta col·locada. I va ser perquè l’enxaneta va quedar encallat a quarts durant l’ascens. En principi, però, es plantegen tornar-lo a intentar diumenge a Igualada. Van acabar la diada amb el 3 de 7 lleuger, amb els terços del de vuit a segons, i pilar de 5.

 

La Jove de Tarragona hi va fer el 5 de 8, el 4 de 9 folrat i el 9 de 7 i els Castellers de Sant Cugat, el 4 de 8 com a millor castell.

FER UN COMENTARI