Els Pressupostos 2020 augmentaran un 49% la inversió al Penedès

0
830
El delegat del Penedès, Pere Regull, i el secretari general de Vicepresidència, Albert Castellanos. // LA FURA

El secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Albert Castellanos, juntament amb el delegat del Govern al territori Penedès i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, han presentat aquesta tarda els Pressupostos de la Generalitat 2020.

Castellanos apuntava que els objectius principals d’aquests pressupostos són millorar la qualitat dels serveis públics, reduir les desigualtats socials i territorials, construir una economia dinàmica i que potenciï la innovació i el coneixement i fixar-se com a horitzó 0 emissions. El secretari anunciava que, per primera vegada, “els pressupostos de la Generalitat s’han alineat amb l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides”.

A més, també se centren en els eixos de la infància i el gènere: “ja dediquem més del 25% de despesa pública en la població menor de 18 anys i volem ser més sensibles, però també hem de millorar en aspectes relacionats amb el gènere: falta que treballem per promocionar l’equitat i la visibilització de les dones en l’espai públic, perquè a la mateixa Generalitat ja hi ha una bretxa salarial del 18,9%”.

Castellanos ha explicat que l’economia catalana és resistent, i assegurava que s’ha equilibrat la demanda interior i exterior, s’ha reduït l’atur i s’han consolidat els salaris i s’han compromès a no tenir dèficit “per primera vegada en 20 anys”.

“Volem ser el màxim d’autònoms, ser millors pagadors i tornar els deutes en un termini de trenta dies”, afirmava el secretari general. “De moment hem reduït el deute que teníem amb els ens locals de 750 milions d’euros a menys de 50 milions”.

Més inversió en territori

El Penedès és la 4a demarcació territorial que rep més inversió amb els pressupostos de la Generalitat: 54.594.593 euros.

El delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, exposava l’impacte que aquests pressupostos tindran a la vegueria. “Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya han augmentat la seva inversió al territori en un 49% en comparació al 2017”, declarava Regull, “però aquests milions d’euros no s’invertiran en mesures glamuroses perquè venim d’una època de molt dèficit, sinó que s’invertiran en necessitats com la salut, l’educació i la qualitat del territori”.

El departament on es destinarà més pressupost a la vegueria és al de Territori i Sostenibilitat (més de 38 milions d’euros), amb mesures com la millora de la depuradora, que suposaria 9 milions, o l’Ecoparc d’Hostalets, inversió de més de 5 milions. L’àmbit de Treball, Afers Socials i Famílies és el que tindrà menys inversió al Penedès, amb una xifra total de 33.743 euros.

FER UN COMENTARI