Els pressupostos de Sant Martí augmenten les partides destinades als sectors socials

0
152
Imatge del darrer ple del 2020, on es van aprovar els pressupostos d'enguany. // AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va aprovar al darrer ple del 2020 els pressupostos definitius per a aquest any, que s’han dissenyat tenint en compte les afectacions de la pandèmia per coronavirus en les estructures econòmiques i socials.

En aquesta línia, els pressupostos aprovats prioritzen el suport a la ciutadania en comptes de centrar-se en inversions en grans edificis, i s’ha provocat un augment total del 0,39%, sense necessitat d’incrementar els impostos. Així, el pressupost general d’enguany destinarà un import més elevat a Acció Social i Educació i també contempla la incorporació d’un tercer vigilant en època estiuenca.

L’Ajuntament apunta que no serà necessària una pujada dels impostos perquè la situació econòmica actual del municipi i  la suspensió de les regles fiscals de limitació pressupostària permeten que el romanent es pugui aprofitar millor. La majoria d’impostos queden congelats però s’apujaran les taxes del cementiri local i de les visites al castell.

El pressupost incorpora els resultats dels Pressupostos Participatius, on es va escollir habilitar espais per posar bancs al barri de la Bleda, col·locar mobiliari urbà a la pista de l’Avinguda Jaume I i ampliar el parc infantil de la Zona Esportiva amb la instal·lació de noves estructures lúdiques.

El pressupost es va aprovar per majoria absoluta, amb els 6 vots favorables de Foment
Martinenc, ERC i CUP i els 5 vots contraris de Movem Sant Martí i Junts x Sant Martí. Aquests últims consideren que els pressupostos són “poc realistes”, i des de Movem rebutjaven el fet de no haver intervingut en la seva elaboració.

FER UN COMENTARI