Aquest cap de setmana ha començat el Mercat del Préssec d’Ordal a Sant Pau d’Ordal. Tot i les previsions de sequera, els pagesos esperen collir mitja tona de préssecs aquesta temporada, tot i que una mica més petits que els d’anys anteriors, “però de molta qualitat”.

La por a la sequera no és l’única temença dels productors  del préssec d’Ordal són els senglars. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, diuen estar “avorrits” i “farts” de les destrosses que els provoquen aquests animals, que ara fins i tot es mengen els fruits verds. Dos productors han decidit plegar, un ho ha fet aquest any i l’altre ho farà el que ve. El president de l’Associació de Productors de Préssec d’Ordal, Josep Ràfols, ha denunciat que els “destrossen” els arbres, que tenen molta feina en tancar amb filats elèctrics els camps i que les administracions no donen prou permisos per fer batudes.

Ràfols ha explicat que el problema que tenen els pagesos de la zona amb els senglars “és gros”. “Hi ha molta pressió dels porcs sobre els camps de presseguer”, ha assegurat tot recordant que abans només calia tancar els camps de les varietats més madures. “Ara ho hem de ballar tot, de verd en verd es mengen el préssec, no sé què hi troben”, ha lamentat mentre subratllava que trenquen els arbres petits i les branques dels grans. La situació s’agreuja encara més als camps pròxims a la muntanya.

El president de l’Associació de Productors de Préssec d’Ordal ha reconegut que els productors estan una “mica espantats” per les previsions de sequera que hi ha els pròxims mesos. “Potser tindrem feina a què tirin endavant”, ha explicat tot afegint que no descarta que calgui fer una mica de “reg de suport”. Amb tot, ha subratllat que “la qualitat és excel·lent” perquè quan hi ha poca aigua “serà molt bo”. “La mida ja veurem”, ha afegit tot detallant que la majoria de consumidors de Catalunya “vol préssec gran”.

 

 

FER UN COMENTARI