Els quatre divendres de maig, Festival de Poesia a les Caves a Sant Sadurní

0
298
Marta Castellví, Ton Amat i Santi Borrell, mostrant el cartell.

Els quatre divendres del mes de maig, a les 8 del vespre, tindran lloc les quatre declamacions de la 14a edició del Festival de Poesia a les Caves, cada setmana en un celler sadurninenc diferent (Vins El Cep, Caves Recaredo, Blancher i Codorniu). Hi prendran part una dotzena d’autors i poetes del territori, a raó de tres per dia, i totes les sessions seran d’entrada lliure fins a exhaurir els aforaments.

Santi Borrell, organitzador del certamen (amb el suport de l’Ajuntament, acompanyat per David Castillo i de Jordi Cornudella, donaran el tret de sortida del Festival el 6 de maig i al llarg del cicle faran lectura dels seus poemes diverses autores i autors com Mar Fontana, Núria Mirabet, Manel Vallès o Miquel-lluís Muntané, i també d’accent penedesenc com Maria Rodríguez Sandía o Isabel del Pilar Valero. Els seus recitals es maridaran amb la degustació de caves del celler que els acollirà.

El programa es completa amb una activitat de poesia infantil que tindrà lloc el divendres 13 de maig a la biblioteca i que comptarà amb un espectacle familiar a càrrec de la companyia jomeloguisojomelo.com.

Durant la presentació, del festival, que es va fer durant la diada de Sant Jordi. Santi Borrell va  explicar que “com fem cada any, combinarem poetes de diverses tendències i estils, alguns més consagrats i d’altres més desconeguts pel públic”. També va recordar que en les catorze edicions del festival hi han pres part més d’un centenar de poetes.

La regidora de Cultura Marta Castellví va dir que “la proximitat entre els autors i el públic és una de les claus d’aquest festival de petit format”. L’alcalde Ton Amat va destacar que “al Penedès tenim espais i escenaris que ens permeten vincular l’àmbit cultural amb el turístic i econòmic i és important que ens obrim a fora”.

FER UN COMENTARI