Els regidors de Capgirem Vilanova-CUP seguiran al govern municipal com a no adscrits

0
350
Els ja exregidors cupaires Enric Garriga, Marta Jofra i Jaume Aliaga anuncien que abandonen el partit. // LA FURA

Des d’avui Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga deixen de ser regidors del grup Capgirem Vilanova-CUP i passen a ser regidors no adscrits dins del govern municipal. Els edils han decidit abandonar la formació i donar resposta, així, a la reclamació del partit de tornar les seves actes després d’haver votat a favor dels pressupostos municipals, desobeint el que havia acordat l’assemblea.

Tots tres prenen aquesta decisió perquè creuen que és l’única forma de poder seguir tirant endavant el projecte polític per al qual es van presentar a les eleccions. Jofra ha recordat que ara mateix tenen entre mans la internalització del servei de neteja viària, la implantació del nou model de recollida porta a porta o la protecció de l’espai de la Platja Llarga, entre d’altres. “Ens queda molta feina per fer, i la volem fer”, apunta.

Els ja exregidors de la CUP a l’Ajuntament de Vilanova són conscients del cost personal que tindrà aquesta decisió, però asseguren estar “preparats” per afrontar-ne les conseqüències. Enric Garriga ha assegurat que a nivell de ciutat “no tindrà cap repercussió”, perquè seguiran formant part del govern de la ciutat i portaran a terme el programa electoral de la CUP, així com l’acord de govern signat amb ERC i Junts.

A nivell polític, Garriga lamenta que la formació perdi representació al ple de Vilanova, però la decisió tindrà efectes, sobretot, a nivell personal. “En no haver-hi grup municipal perdem el dret a tenir un assessor, la qual cosa representa més feina per nosaltres. També representa que no podrem ser càrrecs electes de la CUP en un futur”. Els edils diuen que estan “molt afectats per la situació delirant que s’ha generat” i denuncien les represàlies que aquests dies estan rebent a través de les xarxes socials: “L’escarni i el càstig públic que estem patint demostra que hi ha un nivell de deshumanització absolut”.

L’assemblea, un espai “hostil”

En aquesta mateixa línia, Enric Garriga ha destacat que fins ara “no s’ha creuat cap línia vermella pactada quan van arribar al govern” i recorda que el projecte “és molt més gran que un grup reduït de persones”. De fet, els regidors també han retret a diversos membres de la formació haver creat un ambient “tòxic i hostil” a l’hora de fiscalitzar la feina del grup municipal. “Una part minoritària de militants han estat fent mans i mànigues perquè el projecte fracassés. Primer, des del si del grup municipal i, després, des de l’assemblea permantent”, lamenten. Per tot plegat, se’ls fa impossible, expliquen, seguir treballant dins d’aquesta candidatura.

Els ja exregidors cupaires han creat diversos canals per comunicar en quin punt es troba el seu projecte polític i l’acord de govern. De cara a les eleccions del 2023, els edils han avançat que al juliol van anunciar a l’assemblea que no es tornarien a presentar a les llistes del grup i que ara mateix no es plantegen cap altra opció.

FER UN COMENTARI