La Delegació del Govern al Penedès ha materialitzat el seu desplegament amb el nomenament del granadenc Josep Maria Colomé com a director

Els Serveis Territorials d’Educació de la Vegueria del Penedès s’ubicaran a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova. Serà, com a mínim, en aquesta fase inicial del desplegament, que s’allargarà uns anys, segons apunten des de la Delegació del Govern. Mentrestant, els Serveis Territorials d’Educació ocuparan una part de la planta baixa de l’auditori i “posteriorment, quan tinguem tot el personal administratiu desplegat, canviarem seu”, ha avançat el nou director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Josep Maria Colomé, tot i que no ha volgut donar-ne més detalls. Ara per ara, ocuparan dos despatxos, s’aniran “musculant els serveis” i, a la fase final, s’espera que hi acabin treballant uns 85 funcionaris.

Fa només uns dies que el nou servei d’Educació ha aterrat a la capital del Garraf, però asseguren que aquesta mateixa setmana s’iniciaran ja un seguit de reunions per conèixer la realitat del territori en matèria d’educació. “Com a director, la meva prioritat és començar a trepitjar el terreny i parlar amb els directors dels diferents centres, alcaldies i intentar resoldre, amb la màxima celeritat possible, les problemàtiques amb què es troba el territori. La coordinació entre nosaltres ha estat, des del primer moment, màxima”, explica Colomé.

Josep Maria Colomé és el nou director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès. // LA FURA

Per la seva banda, el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha assenyalat que, amb el nomenament del nou director, es reafirma el compromís del Govern en el desplegament i es fa un pas més cap al desplegament dels Serveis Territorials. “D’aquesta manera, s’avança cap a l’equitat territorial, cap a la cohesió del territori i cap a la igualtat d’oportunitats entre municipis i comarques”, ha dit el delegat. Alquézar també ha fet referència a la importància de comptar amb dades específiques de la vegueria per poder traspassar al Govern i a les diferents conselleries les necessitats que es detectin al Penedès.

Balanç del primer any de feina

La Delegació del Govern al Penedès també ha fet balanç de la tasca feta al territori en el primer any de legislatura i ha destacat que els objectius que es van proposar ara fa un any “s’han aconseguit”, entre ells, el compliment del calendari previst per al desplegament dels serveis territorials. Segons han explicat, en el primer any de legislatura, la Delegació del Govern es va proposar quatre objectius molt definits: la concreció del desplegament dels serveis territorials, la creació d’una dinàmica de treball a través dels consells de direcció, l’establiment d’una política de proximitat al servei de tots els territoris i la planificació territorial com a cohesió territorial. “Eren unes metes ambicioses, però hem treballat per poder-les complir en el primer any de legislatura”, ha remarcat el delegat Alquézar.

En la seva intervenció, el delegat també ha ressaltat les diverses accions territorialitzades que s’han fet des de la delegació a la vegueria, com la planificació de l’inici per a la construcció de 182 habitatges de lloguer assequible promoguts per l’INCASOL a Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Ribes i Igualada; el programa “Treball a les comarques”, impulsat pel SOC i destinat a concedir ajuts a aquells territoris amb més necessitats de reequilibri territorial i econòmic; l’ampliació de places universitàries al territori (fins a 80); la inversió a la vegueria de 7,8 milions d’euros dels Fons Next Generation; la inversió de 2,5 milions d’euros pel desplegament de la Xarxa Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) a la Vegueria Penedès pel període 2022-2025; la creació d’una oficina de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) a Sitges i la planificació de la regió sanitària pròpia.

Preguntat pel desplegament dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que s’ubicaran a Vilafranca del Penedès, el delegat del Govern ha assenyalat que serà aquesta tardor quan es posi en marxa. De fet, la previsió és que durant la tardor del 2022 també es despleguin els Serveis Territorials de Drets Socials, al Vendrell, i el de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, a Igualada.

FER UN COMENTARI