Els PSC de la vegueria exigeix un pla de reindustrialització pel Penedès

0
717

El secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat aquest dimecres al Penedès per reunir-se amb els comitès d’empresa de Robert Bosch i Alfisa. A Iceta l’han acompanyat els màxims representants del partit a la vegueria Penedès, els quals han elaborat i llegit un manifest en suport i solidaritat amb els treballadors del territori que aquests dies veuen perillar el seu lloc de feina (Saint Gobain, Robert Bosch i Alfisa); segons han apuntat els socialistes penedesencs, fins a 2.000 persones podrien quedar-se sense feina entre els llocs directes i indirectes.

En el manifest el PSC denuncia que la crisi industrial que està vivint el Penedès arriba després d’un dèficit d’inversió al territori i de no haver treballat per tirar endavant un pla d’industrialització, apuntant directament la responsabilitat cap a la Generalitat. Pels socialistes és urgent desenvolupar un pla de reindustrialització del Penedès “per tal que torni a esdevenir un motor econòmic de Catalunya” i per aconseguir-ho aposten per impulsar Idiada, per atreure indústria verda, agroalimentària i logística. De fet, els socialistes demanen que es desencallin projectes com el Logis Penedès i  l’Autòdrom Terramar. A més, per fer més competitiva la vegueria demanen que es rebaixi el peatge de la C32, la gratuïtat de l’AP-7 a Martorell, la millora de la C-15 o de la variant a Vallirana, així com que es torni a posar sobre la taula la recuperació de la línia orbital ferroviària.

Des del PSC es denuncia, ara, que la vegueria no està implantada i s’insta a la Generalitat a posar en marxa un pla d’inversió a la Vegueria del Penedès i anuncien que faran tot el que estigui al seu abast perquè es mantinguin els llocs de feina d’aquestes tres indústries i perquè no es perdi més teixit industrial i econòmic.

FER UN COMENTARI