Els socialistes proposen atraure activitat econòmica amb el polígon de les Bassetes i l’antiga Caixa Penedès

0
435
FranCisco Romero acompanyat d'altres membres del PSC davant l'antiga Caixa Penedès.// LA FURA

El PSC de Vilafranca va presentar ahir les seves propostes per reactivar i millorar l’economia al territori, en relació a les consequències de la crisi de la covid-19 i la concreció local de les accions que poden gestionar-se des de la Generalitat.

Francisco Romero, portaveu del partit, explicava que el Penedès “veu afectada la seva situació estructural per la pandèmia i una crisi industrial des de fa mesos”. Romero es referia a la crisi que està afectant polígons i fàbriques com la planta de Calsonic dels Monjos, la Glass de l’Arboç, o la de Robert Bosch a Castellet i la Gornal, entre altres. “A l’Alt Penedès, cada mes hi ha 150 persones més a l’atur, 10 empreses o autònoms es veuen obligades a tancar i l’atur juvenil arriba al 30%” apuntava el socialista.

Les Bassetes i l’antiga Caixa Penedès

Per Romero, el territori disposa d’espais que es podrien utilitzar per generar activitat econòmica i descentralitzar-hi serveis, com el polígon industrial de les Bassetes, de 170.000 m2, o l’antiga oficina central de Caixa Penedès, de 40.000 m2. “El polígon de les Bassetes és de la Generalitat, està ben connectat i consolidat i només cal que s’hi impulsi l’activitat. Aquest polígon generaria llocs de treball i tornaria l’equilibri a la comarca entre els sectors agroalimentari, serveis i industrial que ha quedat descompensat aquests últims anys”.

Pel què fa a l’edifici de l’antiga Caixa Penedès, el líder socialista a Vilafranca recordava que aquesta empresa “havia generat 1.200 llocs de treball i suposat suport a les PIMEs de la zona i ara la seva seu es va degradant i abandonant. Caldria que la Generalitat l’adquirís, ja que està a la venda, i hi descentralitzi serveis de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) que es poden fer a distància a la vegada que suposaria una oportunitat per als joves que estudien cicles i graus relacionats amb les noves tecnologies”. Per Romero les inversions per aquest edifici haurien de sortir dels entre 80 i 100 milions d’euros que la Generalitat destina a les TIC anualment, i descentralitzaria serveis i contractes públics al Penedès, com ja es va fer en el seu moment amb l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Finalment, Romero recordava la manca d’inversió de pressupost públic al Penedès i el dèficit econòmic de la Generalitat a la vegueria, i demanava “una aposta decidida que ens retorni el sector industrial i el de serveis”.

FER UN COMENTARI