Dilluns els 300 treballdors de Robert Bosch a la planta de Castellet i la Gornal començaran una vaga de cinc dies. Serà la tercera setmana en què deixen de produir, però si les altres dues ho han fet únicament un i dos dies, en aquesta ocasió ho faran de dilluns a divendres i esperen que, ara sí, la producció se’n vegi perjudicada.

Reunió a tres bandes

A més, i per reforçar la pressió sobre la multinacional, dilluns s’asseuran, juntament amb els consellers de Treball i d’Empresa de la Generalitat, davant de l’empresa per intentar aconseguir que la multinacional retiri l’ERO i puguin negociar una solució “dins o fora del grup Robert Bosch”, tal com explica el president del comitè d’empresa, Carles Teruel.

Fa unes setmanes el conseller de Treball de la Generalitat, Ramon Tremosa, va oferir la possibilitat d’injectar diner públic a l’empresa per garantir la seva continuïtat. Ara bé, els treballadors no volen que aquestes diners s’utilitzin “per pagar indemnitzacions”.

Malgrat la pressió que els treballadors exerceixen per aconseguir que l’empresa es desdigui de voler tancar la fàbrica, Robert Bosch no dona el braç a tòrcer i es manté inammobible. “Estem cremant tots els cartutxos que ens queden”, anuncia Teruel.

El problema és que el rellotge continua corrent i queden només quinze dies perquè el termini expiri. La multinacional ha avançat, però, que si és per negociar les condicions de l’ERO sí que està disposada a allargar el termini. Una opció que els treballadors es resisteixen a acceptar.

FER UN COMENTARI