Els treballadors de l’empresa Morgades Trabal denuncien que fa 8 mesos que no cobren

0
2600

L’empresa Morgades Trabal, del Pla del Penedès, ha cessat l’activitat i ha deixat sense feina una quinzena de treballadors que denuncien que no cobren des de fa vuit mesos. Formalment l’empresa no ha tancat, per tant no els ha acomiadat i això a la pràctica es tradueix en una situació de desemparament, ja que no poden cobrar cap prestació d’atur o jubilació, ni tampoc poden buscar feina. Per tots aquests motius, reclamen a l’empresa una solució urgent i digna.

El setembre els treballadors van deixar de cobrar el sou; l’empresa al·legava que havien baixat les vendes i que a causa de la situació política catalana no trobava finançament enlloc. Els treballadors continuaven anant a la feina sense cobrar fins que a finals de gener els van enviar a casa amb una carta de “permís retribuït”. Se’ls va explicar que havien presentat un pre-concurs de creditors i que en un termini màxim de tres o quatre mesos la situació es resoldria. El fet és que, segons denuncien els treballadors, continuen sense cobrar i sense cap notícia de l’empresa, que encara no ha fet efectiu cap acomiadament.

La situació de la quinzena de treballadors és precària. “L’empresa ens ha oblidat i ens ha deixat en una situació injusta i desesperant” manifesten, a la vegada que expliquen que per tirar endavant han de recórrer als estalvis, els que en tenen, o bé a l’ajuda econòmica de familiars. Els treballadors, que ja han presentat denúncia contra l’empresa, denuncien que la situació que estan vivint és molt dura: “A banda de no cobrar, hi ha casos de companys que durant aquests mesos han fet anys i es podrien jubilar i no ho poden fer”.

Pel que fa als motius que l’empresa al·lega, els treballadors creuen que són “excuses” i que el que els ha portat a la situació actual “és la nefasta gestió per part de l’empresa, que des de fa temps estava actuant amb total deixadesa, desídia i desatenció cap als proveïdors, clients i cap als mateixos treballadors” denuncien.

L’empresa Morgades Trabal es dedicava, des de feia més de 70 anys, a la distribució de paper, bosses i productes de neteja i perfumeria a tot Catalunya. Actualment donava feina a una quinzena de treballadors, la gran majoria amb edats compreses entre els 50 i 60 anys i amb antiguitats superiors als trenta anys.

FER UN COMENTARI