Els vehicles elèctrics disposen de 4 punts de càrrega a l’aparcament de la rambla de Vilafranca

0
1705

L’aparcament soterrat de la rambla de Sant Francesc de Vilafranca ja ha activat 4 punts de càrrega dirigits als vehicles elèctrics. Jordi Díez, director de Saba (empresa gestora de l’aparcament) ha explicat que podran ampliar aquests punts fins a 15 en funció de la demanda. Díez qualificava l’experiència com un fet “encara incipient però del qual s’esperen molt bons resultats, ja que sabem que és una aposta de futur”.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Monfort, apuntava que a la ciutat hi ha cada vegada més serveis que respecten el medi ambient i que aquests punts de càrrega es sumen als que ja hi ha situats en indrets com l’aparcament del parc de l’1 d’octubre, la zona de l’Àgora i les iniciatives de cotxes elèctrics com els vehicles de la policia local i els 3 cotxes compartits que actualment es troben al mateix aparcament de la rambla i estan oberts a l’ús de tothom.

Els punts de càrrega i les respectives places d’aparcament queden reservades als conductors de cotxes elèctrics, i s’hi podrà accedir a través d’una aplicació d’Endesa (ecaR), a partir de la qual es pot comprovar la disponibilitat de les places i fer el pagament per endavant. Els punts són de càrrega semiràpida i permetrien carregar un 80% de la bateria del vehicle en unes dues hores.

En tota la xarxa d’aparcaments de Saba amb punts de càrrega elèctrica s’han estalviat unes 5 tones de CO2 i s’han efectuat càrregues per un volum de 7.000kw, que suposen un recorregut de 42.000km.

FER UN COMENTARI