Dissabte al migdia es va fer el sorteig de l’ordre d’actuació del concurs de castells de Tarragona i als Castellers de Vilafranca els ha tocat actuar segons entre les colles grans, amb opcions a guanyar. La primera a fer-ho serà la Joves de Valls, després els verds, tot seguit ho farà la Jove de Tarragona i tancarà ronda la Vella de Valls.

Vuit concursos seguits

Els penedesencs, vigents campions de les darreres vuit edicions del concurs biennal, enguany és novetat que no parteixin com a clars favorits. La Colla Vella està ara per ara un pas per davant, però tampoc a gaire distància, i hi ha encara tres setmanes de preparació en què els de Cal Figarot recuperaran peces que els han mancat durant l’estiu i podran acabar de posar a punt els grans castells necessaris per revalidar la victòria. Fins ara, els de Vilafranca són l’única colla que enguany ha descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles, mentre que té la torre de 8 carregada (i a l’assaig l’han descarregat). Els rosats han coronat el 3 de 10 i han descarregat tant el 4 de 9 com la torre de 8; la Joves de Valls domina la torre de 8; i la Jove de Tarragona encara no ha assolit cap d’aquests grans castells, si bé té un ventall ampli de castells de gamma extra.

Quant a la ubicació, els de Vilafranca tindran al seu costat els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat. El 27è concurs de castells serà el diumenge 8 d’octubre a partir de les 10 del matí al Tàrraco Arena de Tarragona, amb dotze colles a plaça.

Trio penedesenc dissabte

El dissabte 6 d’octubre a partir de 2/4 de 5 de la tarda hi actuaran 19 colles, entre elles tres de penedesenques: els Nens del Vendrell, els Xicots de Vilafranca i els Bordegassos de Vilanova. Els vendrellencs van fer-ho fa dos anys en diumenge, però enguany tornen a dissabte, atès que han estat superats per altres colles al rànquing que ho determina. Seran els encarregats d’obrir plaça i són una de les colles favorites a guanyar dissabte. Els Xicots, campions fa dos anys, ara han perdut la condició de favorits, ja que cinc altres colles han bastit construccions que per ara no tenen els vermells, com la torre de 8 amb folre, el 5 de 8 o el 3 de 9 amb folre. Amb tot, són candidates a fer podi. I els vilanovins, que van guanyar en dissabte de fa quatre anys, ara també podrien optar a fer podi.

FER UN COMENTARI