Els verds actuaran últims per Sant Fèlix

0
558

Dimarts va tenir lloc a l’auditori del Vinseum el sorteig de l’ordre d’actuació de les actuacions castelleres de la festa major de Vilafranca, i als Castellers de Vilafranca els va tocar actuar quarts. Obriran plaça la Jove de Tarragona; els seguiran la Vella de Valls, la Joves de Valls i els Castellers de Vilafranca. La mà innocent del sorteig va ser el veterà casteller tarragoní Mariano Borrero, casteller de tronc, segon cap de colla de la Nova de Sant Magí (Tarragona) i, posteriorment, durant 13 temporades cap de colla dels Xiquets de Tarragona. El periodista casteller Pep Ribes va conduir l’acte.

Els verds tindran en el 3 de 10 i un castell net els seus màxims objectius, així com el pilar de 8. La Vella de Valls no descarta el castell de deu i també és probable que intenti la torre de 8, de la qual ja en va fer un intent desmuntat. La Joves de Valls, entre els seus gamma extra, hi haurà el pilar de 8 i l’inèdit 3 de 9 amb agulla, i la Jove de Tarragona parla del 5 de 9 i del 4 de 9 amb agulla, per bé que després de la diada de Sant Magí, la colla demana el 3 de 10 i el pilar de 8.

També es va fer el sorteig de la diada de vigília, en què la Jove de Vilafranca actuarà primer, els Xicots ho faran segons i els verds, tercers. La Jove vol tornar a dur a plaça el 3 de 7, sense descartar el 4 de 7 si hagués anat bé el primer castell, amb el 5 de 6 i la torre de 6 a la recambra, i el pilar de 5 ja plantat fa un parell de mesos de comiat. Els Xicots volen fer la clàssica de vuit, amb el 4 de 8 ja consolidat, el 3 de 8 que van desmuntar dos cops diumenge a l’Arboç, i la torre de 7 encara no intentada.

I com a novetat, es va fer el sorteig de l’ordre d’actuació de la festa major dels petits, el dia 1 de setembre al migdia, en què cada colla castellera local n’ha convidat una de fora. Obriran plaça els Castellers de Vilafranca, seguits per la Jove, els Xicots, els Capgrossos de Mataró (convidats pels verds), els Xiquets del Serrallo (convidats pels de blau cel) i la Jove de Sitges (convidada pels vermells). L’actuació constarà de dues rondes, més castells de germanor en tercera.

FER UN COMENTARI