3 de 9 amb folre (foto: M. Rosa Ferré).

El 3 de 9 amb folre descarregat va ser la principal conquesta dels Castellers de Vilafranca dissabte a la tarda a la plaça de la Vila de Sant Quintí, en el marc del Campus Joan Amades. Sants, Dia del Graller Fires de Maig, Berga i ara Sant Quintí són les quatre places on els verds han portat ja enguany el 3 de 9. El quintinenc tenia com a al·licient principal veure com responia la colla després de l’ensulsiada del 3 de 8 amb agulla de Berga. I el cert és que el van descarregar amb total autoritat.

El castell de nou va arribar en segona ronda, després d’estrenar la torre de 8 amb folre en una plaça on fa dos anys van avançar moltíssim el calendari per portar-hi la torre de 9, el primer gamma extra de la temporada 2016. La tercera temporada consecutiva d’actuació dels de la camisa verda va acabar-se amb el 4 de 8, dos pilars de 5 i set pilars de 4. Una diada presidida al balcó per l’estelada i per la pancarta a favor de l’alliberament dels presos polítics.

Era el primer any que la quintinada castellera comptava amb tres colles. Els Moixiganguers d’Igualada hi van portar el seu millor repertori (tripleta de vuit) i els Castellers de Sant Cugat, dos castells de vuit.

FER UN COMENTARI