Els verds comencen els assajos d’un any en què volen ampliar la gamma de castells

0
833
Carles Mata, president dels Castellers, i Sisco Benet, cap de colla (foto d'arxiu).

Aquesta seria la temporada somniada pel flamant cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Sisco Benet: acabar com la millor colla del món casteller i fet-ho sense haver caigut mai. Ho van assolir al 2013, quan només els va caure l’aleshores inèdit 4 de 10, tirat en última ronda de l’última actuació de l’any.

Els objectius, però, hauran d’anar arribant pas a pas, i de moment aquesta setmana comencen els assajos a Cal Figarot, tot els dimecres i dimecres, que passat Setmana Santa s’ampliaran a dilluns. Han començat conscientment més tard de l’habitual per deixar més temps de descans a la colla, sabedors que vindran vuit mesos molt exigents, amb cinc puntes clares: les actuacions del Pla de la Seu, Vilanova, Sant Fèlix, concurs i Tots Sants.

El castell de nou per Fires de Maig o abans

Si tot va bé, aviat començaran a rodar castells de vuit per plantar el primer de nou per Fires de Maig o fins i tot abans. A Tarragona hi aniria el primer gamma extra i a Vilanova, el 3 de 10 o bé “algun castell d’aquest nivell”, ha dit Benet. Una novetat d’enguany és que abans de festa major no actuaran a Sitges i, en canvi, sí que ho faran a Igualada.

El cap de colla dels Castellers s’ha fixat com a objectiu pel 2020 “ampliar la gamma de castells”, sense perdre de vista que cal seguir “renovant llocs clau com els baixos, segons, crosses, i ho hem de fer mantenint el nivell”.

Aquest divendres serà el primer assaig i com que coincideix amb el cap de setmana del Dia Internacional de la Dona, en acabar els Castellers retran homenatge a les primeres dones que van formar part de la colla; en concret, les que ho van fer a partir de 1980 i fins a l’any 2000. Es calcula que en seran una seixantena.

Benet recorda que quan van començar, “van entrar en un món una mica complicat, molt tancat, i són les que van fer arribar els Castellers de Vilafranca on són ara, sense el el paper d’aquestes dones seria impensable castells amb folre i manilles, i era de justícia” fer-los l’homenatge. A més, diumenge al migdia, la colla farà un pilar de dones a l’acte institucional de la plaça de la Vila.

D’altra banda, aquesta mateixa setmana han començat els Musicals de Cal Figarot, els dijous al vespre, amb música en viu.

FER UN COMENTARI