Els verds es posen al dia amb l’estrena del 4 de 9 i del pilar de 7 folrats al Pla de la Seu

0
793
Primer 4 de 9 amb folre de l'any dels verds (foto: Castellers de Vilafranca)

Ha costat, però finalment els Castellers de Vilafranca s’han posat al dia. Dissabte a la tarda, la diada del Pla de la Seu, davant la catedral de Tarragona, va ser una actuació d’estrenes per part dels vilafranquins. La més important van ser la del 4 de 9 amb folre, el primer que assoleixen aquest 2019, però també van acabar la diada amb el primer pilar de 7 amb folre, amb el doble valor afegit que el van fer amb l’alineació pilarera nova d’aquest any.

Ara bé, va costar arribar al final de la diada amb tots els objectius assolits. Ja d’entrada, el 3 de 9 amb folre inicial no va descarregar-se fins al segon intent, ja que el primer intent va quedar en intent desmuntat quan entraven dosos, perquè es mostrava tendre i la colla no vol assumir riscos innecessaris. A la segona, va anar millor. Al 4 de 9 amb folre de segona ronda li va passar tres quarts del mateix: ascens remenat que va fer aconsellable tirar-lo abans i tornar-hi en quarta ronda. El fet que la colla de Cal Figarot estigui en procés de renovació i rejoveniment del tronc fa que aquest any costi més agafar el rodatge. L’execució del 4 de 9 va ser lenta, i va superar un bon sotrac durant el descens, fet que té també una lectura positiva. Abans, n’havien fet dos intents desmuntats per Fires de Maig.

En cinquena ronda van bastir la torre de 8 amb folre, que el cap de colla Toni Bach voldria pujar dalt de les manilles a la diada de les Santes a Mataró, i tot i que ja portaven cinc castells executats i començava a ploure, no van voler renunciar a portar a plaça per primer cop enguany el pilar de 7 amb folre (a l’assaig ja l’havien fet sencer més d’un cop), que va tenir un comportament molt bo.

Amb aquest primer doblet de nou i pilar de qualitat, els verds encaren els mesos de juliol i agost amb els ànims més aixecats, malgrat no haver pogut portar al Pla de la Seu (a diferència d’altres anys, castells de gamma extra com la torre de 9 o el 3 de 9 amb agulla.

3 de 10 fins a quints

Els Castellers van completar el cap de setmana casteller diumenge al migdia al pati de Cal Figarot, durant l’acte inaugural de la remodelació del seu local social. Hi van fer tripleta de castells de vuit, també els 5 de 7 i 4 de 7 amb agulla, el pilar de 6 i un assaig de 3 de 10 amb folre i manilles, que va pujar fins a quints i que va transmetre bones sensacions. El local té ara una sala dedicada al fundador de la colla, Oriol Rossell i està museïtzat. Van presidir la jornada l’alcalde Pere Regull i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavi Lluch.

FER UN COMENTARI