Els verds estrenen 4 de 8 amb agulla i pilar de 6 a Sants

0
204

Els Castellers de Vilafranca, amb tan sols dues setmanes de fer castells de vuit n’han tingut prou per fer una passa endavant i tornar a posar-se al davant del món casteller, al nivell del que és habitual en aquesta època; com si no hi hagués hagut pandèmia. Aquest diumenge al migdia a la diada del 29è aniversari dels Castellers de Sants han estrenat el 4 de 8 amb agulla i el pilar de 6; dues construccions que cap altra colla de moment ha portat a plaça, i que els verds, a una setmana de Fires de Maig, han descarregat.

Obrien plaça amb el segon 3 de 8 de l’any, després del de Martorell, per presentar en societat en segona ronda el 4 de 8 amb agulla. El castell ha pujat remenat, però res ha fet pensar que podia caure. S’ha vist clarament que si més no es carregaria quan la petitíssima enxaneta apareixia dalt de l’espadat amb la sortida de dosos; l’espadat central s’ha anat desflorant sense problemes i el pilar s’ha desfet amb aparent comoditat. El 4 de 8 ha tancat la ronda de castells, per rubricar una nova temporada de domini pilarer amb el primerenc pilar de 6. Per Fires, la torre de 8 amb folre és al programa, mentre que el 3 de 9 amb folre té opcions, segons vagin els assajos d’aquesta setmana.

Al seu costat, els Castellers de Sants han estrenat el 4 de 8 i els Xiquets de Tarragona han bastit tres castells de set de gamma alta.

FER UN COMENTARI