Els verds estrenen el 3 de 9 i els Xicots el 4 de 8 per Fires de Maig

0
770
3 de 9 dels verds (foto: Castellers de Vilafranca).

Diada amb sensacions per Fires de Maig a Vilafranca. Els Castellers de Vilafranca va fer un salt endavant en descarregar-hi el primer castell de nou de la temporada, però el 4 de 9 se’ls va entravessar i el van desmuntar en dues ocasions, i els Xicots de Vilafranca hi van estrenar el 4 de 8, el primer castell de vuit de l’any, de manera que les dues colles van sortir de plaça amb els respectius trofeus desitjats.

L’absència de la Jove de Vilafranca van fer que les altres dues colles locals convertissin una diada de castells a l’antiga amb una en què es respectaven els torns habituals. Els verds es van endur el principal trumf’ d’entrada. El cap de colla Toni Bach no tenia clar a meitat de setmana si l’acabaria tirant, però la bona prova a assaig fins a sisens el va animar. Va ser un 3 de 9 folrat encara tendre, que va pujar lent i que es va estirar de quarts, però que van saber travar bé. Segur, però acusant la manca de rodatge de les noves peces del castell. Són ja deu anys seguits de castell de nou per Fires de Maig.

Deu anys amb castell de 9

Amb aquest èxit ja al sarró, van doblar l’aposta i van voler anar pel 4 de 9 amb folre. Però aquí els problemes van anar a més, a tot nivell, des de folre fins al tronc, i la seva inseguretat va aconsellar de desmuntar-lo en les dues temptatives dutes a plaça, a l’espera que amb assaig millorin les expectatives. La diada es va acabar de tòrcer després del 4 de 8 plantat en quarta ronda, ja que a la cinquena ronda, la torre de 7 va quedar en intent desmuntat per problemes amb la canalla.

Set anys amb castells de 8

4 de 8 dels vermells (foto: Xicots de Vilafranca).

Els Xicots tampoc tenien clar a mitja setmana si podrien mantenir el ritme dels últims sis anys, en què sempre han portat a plaça ja per Fires almenys un castell de vuit. Hi havia molts canvis de tronc que feien plantejar dubtes, però els darrers assajos també van ser prou bons i el resultat es va veure en segona ronda, amb un bon 4 de 8 en la pujada, que va patir els nervis habituals del primer durant el descens. Serà, doncs, la 22a temporada consecutiva de castells de vuit dels vermells, i el setè any consecutiu que planten almenys un castell de vuit per Fires.

Abans, en primera ronda, els de Cal Noi-Noi havien plantat un lleuger 5 de 7 i van acabar la diada amb l’estrena del 4 de 7 amb agulla. El vermut popular per a les colles participants enguany va ser a la plaça Milà i Fontanals, davant de Cal Noi-Noi.

FER UN COMENTARI