Els verds recuperen el Certamen Literari Casteller

0
229
Sisco Benet (cap de colla) i Carles Mata (president).

Els Castellers de Vilafranca agafen velocitat de creuer cap a la recuperació de la normalitat anterior a la pandèmia. I no només en els castells, que ambicionen portar al nivell de 2019 enguany mateix, o en la desaparició de les mascaretes ja en els assajos d’aquesta setmana (respectant el criteri dels qui la vulguin mantenir). També amb l’activitat social de la colla, i més concretament, recuperant el Certamen Literari, creat fa dos anys en ple confinament i que a partir d’ara s’incorpora al calendari d’activitats de la colla.

El concurs literari està dotat amb 1.300 euros i consta de cinc premis: 400 euros per a la millor poesia, 400 per al millor text en prosa, 200 per als segons millors originals i 100 euros en material escolar per al millor de categoria infantil (8-14 anys). La temàtica ha de ser castellera, escrita en català i inèdita. Les bases es donaran a conèixer per Sant Jordi mitjançant els mitjans oficials de la colla. El jurat estarà format per Jaume Rafecas, Biel Senabre, Júlia Pujol i Anna Flores, i el lliurament de premis serà per Sant Miquel, patró de la colla.

Entre les activitats programades en les properes setmanes hi ha tastos de vi a Cal Figarot, l’escola de castells els pròxims quatre divendres al vespre al local de la colla; la parada de roses, llibres i productes promocionals de la colla, per Sant Jordi; i l’últim dissabte de mes, aixecar un castell al conjunt monumental d’Olèrdola, amb vistes al Penedès, a imatge i semblança dels dos anteriorment bastits enmig de vinyes.

Quant a castells, diumenge volen portar un o dos castells de vuit a Martorell (serien els primers de 2022), si bé el cap de colla Sisco Benet vol ser prudent, després de tota una Setmana Santa sense assajar. Per Fires confia a tirar la torre de 8 amb folre “i si arrbés el castell de nou, el tiraríem, però de moment no hi veig la llum”. Admet que l’arrencada del curs no ha estat com l’hauria desitjat, i fa una crida a tots els castellers de la colla a tornar als assajos.

FER UN COMENTARI