Divendres a la nit l’Auditori de Vilafranca acollia una nova edició del lliurament dels premis Vinari. El vi negre Ferrer Bobet 2016 (DOQ Priorat), elaborat pel Celler Ferrer Bobet de Porrera (Priorat), va ser reconegut amb el Gran Vinari d’Or 2019, el premi que el distingeix com a millor vi de Catalunya. Pel que fa a la categoria d’escumosos, el premi Gran Vinari Escumós va ser per al cava Gran Reserva Bertha Cardús 2015 (Subirats).

La DO Penedès va ser una de les grans protagonistes de la nit, ja que els seus vins es van endur el màxim reconeixement d’un bon grapat de categories: el millor blanc per La Romana 2017 de Can Bas Domini Vinícola, el millor rosat a Gramona Mart 2018 i els millors negres joves i de guarda per Black 2018 de Montrubí i La Milana 2014 d’Albet i Noya, respectivament. A banda del Gran Reserva Bertha Cardús, els Vinari d’Or restants, reservats a vins escumosos, se’ls va emportar la DO Cava. En concret, el Giró Ribot Ab Origine Brut 2017 ha guanyat en la categoria d’Escumosos Joves, el Cava Vallformosa Col·lecció Pinot Noir 2013 ha vençut en els Escumosos Rosats, i el Guilera Xarel·la 2012 s’ha endut el màxim reconeixement de la categoria dels Antigues Reserves.

Finalment, el Premi Vinari Euroselecció Riedel al Millor Celler 2019 va recaure en els Cellers Domenys. Per a la DO Penedès, aquest reconeixement és el resultat de la gran tasca que els cellers de la denominació d’origen estan realitzant. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha afirmat que “una de les línies de treball de la DO Penedès ha estat posar èmfasis en garantir l’alta qualitat dels vins Penedès i en el reconeixement de la qualitat dels vins negres Penedès, cada dia més presents en l’elit vinícola internacional”. Titolet

FER UN COMENTARI