Els Xicots aixequen a la Bisbal el segon castell de vuit de l’any

0
602
4 de 8 dels Xicots (foto: Cristina López Lario).

Els Xicots de Vilafranca van descarregar dissabte a la tarda a la Bisbal del Penedès el seu segon 4 de 8 de la temporada i segon castell de vuit d’aquest 2019, després del bastit un mes enrere per les Fires de Maig. És, doncs, el primer que porten a plaça fora de la vila. Ho van fer en la quarta diada de l’apadrinament de la Colla Castellera de la Bisbal, la qual va bastir tres castells de sis de gamma alta.

Després d’obrir plaça amb el 4 de 7 amb agulla inicial, els vermells van atacar en segona ronda l’anunciat intent de 4 de 8, que tenien ganes de portar a plaça després de no haver-ho pogut fer a la diada del Firal-Memorial Joan Sol, a causa d’alguna baixa al pom de dalt. A la Bisbal, la colla de Cal Noi-Noi va plantar un carro gros molt segur, que a més va completar la renovació de pom de dalt que ja s’havia fet a mitges per Fires. Un 4 de 8 d’estructura lleugera, executat amb tranquil·litat, en què durant la descarregada una rengla va perdre una mica la seva posició inicial, però controlant el castell amb eficiència.

Més treballat va ser el 5 de 7 final a causa de l’excessiva separació entre les dues estructures del castell. Van acabar amb el pilar de 5, també lleuger, i l’anunci de la intensificació dels assajos per acabar de preparar dues estrenes com són les de la torre de 7 i del 3 de 8.

Doble estrena carbassa

La Colla Castellera de la Bisbal va fer la millor actuació de la temporada, amb la torre de 6 inicial com a millor castell. Era la tercera d’aquest 2019. La van seguir dues estrenes, la del 4 de 6 amb agulla i la d’un 5 de 6 al qual tenien moltes ganes.

Els Nois de la Torre hi van fer castells de sis i pilar de 5.

FER UN COMENTARI