Els Xicots de Vilafranca són a punt d’arribar a la festa major vilafranquina amb uns guarismes certament modestos, tenint en compte d’on venien. Després de l’aturada de la pandèmia hi ha hagut la renovació natural del pom de dalt, però no s’ha acabat de completar del tot, i això ha impossibilitat de poder anar fins ara més enllà dels castells de set de gamma alta.

Efectivament, el seu sostre d’enguany són el 5 de 7, que està repetint força sovint i que és a hores d’ara el seu millor baluard, i el 7 de 7 aconseguit el juliol a la festa major de la Granada.

Així, en un mes d’agost ple de diades castelleres, l’actuació que més s’ha repetit en els vermells és la de 5 de 7, 4 de 7 i 3 de 7. La van fer el 5 d’agost a la diada de Màrtirs Street, a la plaça Vall del Castell de Vilafranca, amb un intent desmuntat de 3 de 7 que sí que van completar a la segona temptativa, i on els Castellers de Barcelona van fer el 4 de 8 com a millor castell. Prèviament a la diada, les colles van fer un homenatge a Joan Balanyà i a Josep Sala.

Una setmana després, el 13 d’agost també al vespre, els vermells farien també 3, 4 i 5 de 7 a Vallmoll. I diumenge passat, en la diada del 40è aniversari a la plaça de la Vila repetirien l’actuació i farien el cinquè 5 de 7 del curs. Val a dir que tots els 4 de 7 els han plantat pensant en aixecar aquest castell un pis més per festa major. I a Vilafranca van compartir plaça amb la Vella de Valls, que hi va bastir el 5 de 8, la torre de 8 amb folre, el 3 de 9 folrat i el pilar de 6, tot descarregat.

Entremig han fet dues actuacions més a Castelldefels i Gràcia, amb 3 de 7 i 4 de 7 a les dues places, i el 4 de 7 amb agulla que es va carregar in extremis a la ciutat del Baix Llobregat. Per ara l’han descarregat dos cops, l’han carregat un i n’han fet un intent. I el pilar de 5 encara no l’han portat a plaça sol.

FER UN COMENTARI