Els Xicots celebren el 37è aniversari amb un 4 de 8 i un documental

0
405
4 de 8 dels Xicots, dissabte (foto: Maria Rosa Ferré).

Els Xicots de Vilafranca van celebrar el passat cap de setmana el seu 37è aniversari per partida doble: d’una banda, fent castells, l’activitat pròpia de la colla, i d’altra banda amb la preestrena d’un documental de Ramon Tort i Raimon Benach que dona protagonisme a les interioritats de la colla, des d’un punt de vista social i antropològic, i que és extrapolable a qualsevol colla castellera.

En commemoració d’aquell ja llunyà 11 de setembre de 1982 en què feia la seva primera aparició pública la colla vilafranquina de la camisa vermella, dissabte a la tarda els de Cal Noi-Noi actuaven a la plaça de la Constitució i reprenien el fil dels castells de vuit, quinze dies després de la festa major. Va ser amb el seu castell insígnia de 2019, el 4 de 8, que plantaven en segona ronda, després d’un 5 de 7 inicial. Com a tercer castell, seguien explotant les estructures formades per quatres amb el 7 de 7, però en aquest cas els dos intents portats a plaça van haver de ser desmuntats per problemes de pom de dalt, de manera que van acabar amb dos únics castells, i el vano de 5 final. Val a dir que el carro gros presentava cinc estrenes al tronc i que es plantejava en vistes a treure-li rendiments superiors de cara al darrer tram de temporada. Com  ja ve succeint enguany, es va carregar amb facilitat i la descarregada va requerir més esforç de tronc.

Societat Anònima

Preestrena del documental, al cine Kubrick.

L’altra cara de l’aniversari va ser diumenge al migdia al cinema Kubrick, on més de 250 persones van visionar per primer cop la pel·lícula documental “Societat Anònima”, fruit del treball de tres anys de gravacions dels seus autors, a peu de plaça, a assaig, en activitats socials de la colla i també seguint el dia a dia personal, laboral, familiar, d’alguns membres dels vermells. Un documental de 50’ que va assolir 3.500 euros de recaptació mitjançant un procés de micromecenatge.

FER UN COMENTARI