Els Xicots es marquen com a objectiu del 2022 els castells de 8

0
306
La dissenyadora del logo, Aina Mallol, franquejada pel president Bernat Sallés i el cap de colla Gerard Ametllé, amb la samarreta commemorativa.

“Els Xicots no ens podem permetre no ser colla de vuit”. Així de clar s’ha expressat el cap de colla dels vermells, Gerard Ametllé, durant la roda de premsa de presentació del calendari de la temporada 2022 i del logotip del 40è aniversari dels Xicots, que ha estat dissenyat per l’excap de colla dels vermells, Aina Mallol. El cap de colla s’ha mostra valent, ambiciós i també prudent. Ha dit que l’objectiu clar pel 2022, després de dos anys d’aturada per la pandèmia, és fer castells de vuit, i li agradaria que el primer arribés per Fires de Maig, però també ha assegurat que “no correrem més del compte per fer-lo, seria un error posar una data, el tirarem quan el puguem descarregar”. Ametllé també ha avançat que en paral·lel als objectius de 2022 es treballaran castells que s’han perdut els últims anys, com la torre de 8 folrada i el pilar de 6.

D’actuacions en tenen programades unes 25, amb diades punteres com Fires, la Granada, Màrtirs, Festa Major, Concurs i el Roser; i actuacions importants com la diada Joan Sol, la Bisbal el 5 de juny, una diada de Pre-Festa Major el 21 d’agost a la plaça de la Vila amb la Vella de Valls i els Bous bisbalencs, una diada d’aniversari el 17 de setembre amb els Falcons i la Jove de Sitges, o la diada de dones castelleres a Bellprat. El primer dia que es posaran la camisa vermella serà el 10 d’abril, per retre homenatge a Lluís Hill, un dels fundadors de la colla, que va morir durant el confinament.

Logo del 40è aniversari

Quant al logo, Mallol explica que ha agafat com a base l’escut de la colla per “reformular-lo i traspassar-lo a l’actualitat en què ens hem convertit en aquests 40 anys, en què hi ha hagut una clara aposta per la feminització de la colla”. En aquest sentit, ha dividit en dos la silueta del casteller i, oberta pel mig, n’ha convertit la meitat en una castellera.

FER UN COMENTARI