Els Xicots es volen treure la pressió del castells de nou

0
824
Esther Vicente, Gerard Ametller, Quico Murillo i Jenni Jiménez.

Cap de colla nou i mentalitat nova. La renovada direcció tècnica dels Xicots de Vilafranca s’ha presentat públicament aquesta setmana i, sense renunciar-hi, ja ha manifestat d’entrada que es vol treure de sobre la pressió d’haver d’aconseguir cap castell de nou sigui com sigui. “Si hi arribem, el farem; treballarem perquè quan arribin els castells de nou, siguin per temps”, ha dit Quico Murillo, cap de colla juntament amb Quim Mestre. La idea és fer castells “més horitzontals” per ampliar el nombre de castells de tronc. Això passaria per repetir el 7 de 8 estrenat al 2017 i recuperar el 5 de 8, que no es va fer l’any passat, a banda de fer el màxim de castells de vuit possibles.

La direcció de la colla ha marcat quatre dates importants de la temporada: les festes majors de la Granada i de Vilafranca, el concurs i el Roser. També actuaran per primer cop a la festa major de Sitges (26 d’agost), coorganitzaran Màrtirs amb els Castellers de Barcelona i tornen a Terrassa per la diada d’Emili Miró, després d’uns anys d’absència.

Quant a la canalla, la idea és també fer pujar el màxim de nens i nenes als poms de dalt, encara que sigui al pilar de 4. Per tal de captar nous membres de la canalla, el 21 d’abril, vigília de la diada d’inici de temporada, es farà a la plaça Milà i Fontanals la “Pluja d’enxanetes”; tot d’activitats, tallers de castells, jocs i berenar, obert a tots els infants.

Agilitzar el muntatge del castell
D’altra banda, per tal d’agilitzar el muntatge de les pinyes i folres, enguany els vermells han començat a emprar un aplicatiu de pinyes nou, en el qual el casteller marca en una tauleta a l’entrada de Cal Noi-Noi quan ha arribat, i automàticament es compta amb ell/ella i sabrà la posició que ocupa en el castell.

Finalment, entre les activitats programades hi ha el lliurament del capgròs del xicot Serafín Rodríguez a la Fundació Mas Albornà; la cursa d’orientació Lluís Barrera; una caminada vermella solidària amb Ampert (27 de maig), la quarta Fira del Bestiar; la retorn a la plaça Milà i Fontanals de la festa prèvia a Festa Major (amb inflables, assaig a la fresca i dj) i una caminada des de Vilafranca fins a Bellprat.

FER UN COMENTARI