Els Xicots estrenen el 3 de 8 i descarregat per partida doble

0
773

Els Xicots de Vilafranca han descarregat, per fi, el 3 de 8 aquesta temporada. S’ha fet pregar, però finalment ha arribat, i quan ho ha fet ha estat per partida doble, ja que diumenge el van descarregar en dues ocasions, al migdia a Esplugues de Llobregat i a la tarda a Sant Vicenç dels Horts. El “Tourmalet” particular de cada any dels vermells d’aquest cap de setmana al mes de juliol s’ha saldat, doncs, amb un bagatge molt positiu.

Els de Cal Noi-Noi encetaven el cap de setmana actuant dissabte a la tarda/vespre a la festa major de Masquefa, on van bastir els mateixos castells previstos per a l’endemà, però amb un pis més. Darrer assaig, doncs, per encarar les diades més exigents.

Ja a Esplugues, van obrir plaça amb el 3 de 8. L’intent s’havia anat endarrerint a fi d’acabar-lo d’afinar i tirar-lo amb totes les garanties de ser descarregat. El dia era diumenge i el cap de colla Quico Murillo va creure que malgrat les moltes novetats de tronc que presentava, estava prou madur fins i tot per obrir plaça amb ell. Després de desmuntar un peu per mala quadratura, a la segona el van arriar amunt i va tenir una execució perfecta tant en la carregada com en la descarregada. Els Xicots acabaven de fer un pas important en la seva progressió aquesta temporada, que es confirmaria a la tarda en descarregar el segon a Sant Vicenç dels Horts, aquest més treballat durant el descens. A més, els de Cal NoiNoi també sumarien un altre castell de vuit en el seu còmput anual, el 4 de 8 completat en segona ronda a Esplugues, el tercer de l’any. Un 5 de 7 a cada plaça i el 4 de 7 amb agulla a Sant Vicenç completarien la col·lecció castellera del cap de setmana vermell.

A Esplugues també hi actuaven els Bordegassos de Vilanova, i més pensant en la seva festa major, hi van fer tripleta de castells de set: 4 de 7, 4 de 7 amb agulla i 3 de 7. Per les Neus podrien optar per intentar fer la primera clàssica de vuit de l’any.

FER UN COMENTARI