Els Xicots de Vilafranca van guanyar l’actuació de dissabte del concurs de Tarragona. Els dos concursos anteriors havien pujat al podi però no l’havien pogut guanyar, i a la tercera ha anat la vençuda.

Els seus màxims rivals han estat els xinesos Xiquets de Hanghzou, que han començat descarregant el 3 de 9 amb folre. Els de Cal Noi-Noi han seguit el seu programa i han començat amb la setena torre de 8 amb folre de l’any. Tot seguit, els orientals han bastit la torre de 8 folrada, mentre que els Xicots han carregat un 3 de 9 amb folre mogut durant tota la seva execució, que quan ja sortia la canalla s’ha obert de terços i tancat de sisens i ha acabat cedint. Per festa major l’havien descarregat. La tercera ronda ha estat la decisiva. Els xinesos han fallat amb el 4 de 9 amb folre mentre que els Xicots han carregat un treballat 5 de 8, que els ha donat la primera posició provisional.

Aquesta tripleta de castells els ha fet avançar fins a quatre colles de les que actuaven diumenge i que teòricament havien de fer millor puntuació: els Castellers de Sabadell, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Nens del Vendrell i els Xiquets de Tarragona. Així és que els Xicots han acabat novens de la classificació final, entre els dos dies de concurs.

FER UN COMENTARI