Els Xicots també declinen actuar a les Decennals de Valls

0
273

Talment com havien anunciat els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova fa pocs dies, els Xicots de Vilafranca tampoc actuaran el diumenge 30 de gener a les Decennals de la Candela, de Valls. La colla de la camisa vermella, davant el context actual sanitari, va passar una enquesta entre els seus castellers i castelleres per prendre una decisió, i el resultat ha estat contundent: el 70% de la colla ha votat a favor de no anar-hi, en consonància amb l’opinió del comitè covid de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Davant d’aquest resultat, la junta ha decidit no anar-hi, però ha acceptat la proposta de l’organització d’acudir-hi únicament per fer un pilar en solitari a la plaça del Blat, com faran la resta de colles, sense participar en la cercavila ni l’actuació. La seva presència, en qualsevol cas, està subjecta al nombre de castellers que s’hi apuntin.

Els Xicots hi havien actuat en dues ocasions, el 2001 i el 2011, i és el segon cop que hi renuncien (el primer, al 1991, en ple procés de renovació de la colla). Aquesta actuació convoca tote les colles cada deu anys, els anys acabats en 1, si bé l’any passat ja es va suspendre a causa de la covid-19.

FER UN COMENTARI