Els Xicots tornen a plaça i fan la clàssica de set

0
194

Els Xicots de Vilafranca van fer diumenge al migdia la seva primera i única actuació d’aquest 2021 de tornada a les places i, per tant, sumen una colla més al selecte grup de colles castelleres que han fet almenys una actuació completa des que el Procicat ho permet. Un mes i mig d’assajos no donen per gaire, però sí que els va permetre fer la clàssica de castells de set, sense pilar de 5.

Els vermells feien una diada del Roser tardana, actuant en solitari i davant de Cal Noi-Noi, a la plaça Milà i Fontanals. Van bastir, per aquest ordre, el 3 de 7, el 4 de 7, la torre de 6, tres pilars de 4 i encara tres espadats de 4 més. En va destacar la solidesa del troncs i la grandària dels dosos (especialment en la torre) per donar seguretat a les dues menudes cassoletes que es van estrenar fent castells, cadascuna amb una construcció de set diferent.

Es dona la circumstància que els Xicots són una de les poques colles castelleres que han actuat aquest any i també l’any passat, ja que el 2020 van fer l’actuació de castelleres amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a primers de març, just el cap de setmana anterior al confinament.

FER UN COMENTARI