Els Xicots, un any més, colla de vuit

0
81
4 de 8 dels Xicots el 29 d'agost (foto: Xicots)

Els Xicots de Vilafranca són, un any més, colla de vuit. En un any complex per a la colla de la camisa vermella, una temporada que ha de ser de transició des de l’aturada de dos anys per la pandèmia i per la renovació dels poms de dalt, els  vilafranquins van ser capaços de carregar per la festa major el 4 de de 8 i mantenir, així, la condició de colla de vuit; una categoria que no han perdut mai d’ençà que el 1998 van coronar també el carro gros. Només s’han quedat sense el castell de vuit els dos anys de covid (2020 i 2021).

La colla de Cal Noi-Noi va assolir el 4 de 8 en la diada de vigília de Sant Fèlix, el passat 29 d’agost. Ho van fer després de completar el sisè 5 de 7 de l’any. El castell, amb moltes novetats de tronc, va pujar prou sòlid fins al darrer tram de l’ascens, quan van aparèixer els nervis i van tenir el temps just de fer l’aleta i es va trencar pel pis de quints. No perdre la condició de colla de vuit era un dels objectius de 2022, i ara buscaran descarregar el 4 de 8 de cara al concurs.

En tercera ronda van fer un 3 de 7 de tràmit, aparcant l’intent de 7 de 7 a causa de la llenya, i tampoc van fer el pilar de 5 final, espadat encara no assolit enguany. En la diada de Sant Ramon, el 31 d’agost, ja només van tenir temps de fer el 4 de 7 abans de la tempesta.

Els Castellers de Vilafranca van fer el 29 d’agost el 3 de 9 amb folre, la torre de 8 folrada, el 4 de 8 i el pilar de 6, i el 31 d’agost van bastir el 7 de 8.

La Jove de Vilafranca havia renunciat a actuar per festa major i pel que resta de temporada, per manca de prou massa social.

FER UN COMENTARI