En Comú-Podem demanarà al Parlament que s’aturi el pla urbanístic de Sant Marçal-Can Vies

0
379
Al passat ple de l'Ajuntament de Vilafranca ja es va aprovar una moció per demanar l'aturada del pla director. // FOTO: LA FURA

El grup municipal Vilafranca en Comú ha explicat aquesta tarda que En Comú-Podem demanarà al Parlament de Catalunya que s’aturi el pla director urbanístic de Sant Marçal-Can Vies, que planteja la construcció d’un nou polígon logístic al territori penedesenc.

Dies enrere diverses institucions, grups polítics i entitats ja fan fer públic el seu rebuig al pla director. Sense anar més lluny, el ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar una moció instada per la plataforma SOS Penedès i proposada per ERC, la CUP i VeC, on es demanava la retirada del pla director i es plantejava fer una moratòria urbanística fins que no estigui enllestit el pla territorial de la vegueria Penedès.

Ramon Arnabat, regidor de VeC, comentava que “no es pot qüestionar el pla territorial amb projectes parcials. No entenem com pot ser que el mateix departament de la Generalitat que fa el pla territorial de la vegueria tira endavant projectes com el del polígon, i menys tenint en compte que no és urgent”.

Per la seva banda, el diputat d’En Comú-Podem David Cid ha assegurat que els comuns duran la moratòria al Parlament, “buscant un posicionament polític clar de tots els grups i demanant que s’aturi i es posi en valor el pla territorial”. Cid afegia que cal crear més canals de debat i tenir en compte els territoris afectats abans de tirar endavant cap pla paral·lel al pla territorial de la vegueria, que encara s’està elaborant. El diputat també demanava “coherència” als partits polítics instant-los a no tenir un “doble discurs”, assegurant que “no es pot estar picant pedra durant mig segle i després actuar sense tenir en compte el valor del territori”.

Segons Cid, la qüestió s’haurà discutit al Parlament abans de Nadal.

FER UN COMENTARI