El govern de Vilafranca calcula que abans de tres setmanes ja estaran enllestides del tot les obres d’urbanització del carrer Papiol, de l’avinguda Barcelona a l’altura de l’antic Pont del Carril i de la llosa de la via en tot aquest tram. “Falten alguns serrells com la col·locació del mobiliari urbà, sembrar la zona del prat i plantar alguns arbustos, però la part important ja està feta i suposa un canvi espectacular d’una de les entrades a Vilafranca”, ha anunciat l’alcalde, Pere Regull.

La inversió de l’actuació ha estat de 1.850.000 euros en un total de 19.000m2, entre els quals hi ha 4.500m2 de prat i prop de 400m2 de jocs infantils. Pel que fa a l’arbrat, s’han plantat un total de 105 nous exemplars, evitant l’espècie de plataners que provoca al·lèrgies.

Amb la nova urbanització s’ha eliminat el “cedeixi el pas” que hi havia a l’avinguda de Barcelona, a l’altura del carrer del Cid, per la qual cosa la via recupera la prioritat del trànsit. Per evitar l’excés de velocitat i possibles accidents en aquest encreuament, al llarg de l’avinguda de Barcelona s’han habilitat diversos passos de vianants elevats per reduir la velocitat dels vehicles. Pel que fa a l’aparcament que hi ha just a aquesta altura, el govern preveu mantenir-lo, tot i que apunta que és molt probable que s’hagi de fer algun canvi per millorar-ne l’accessibilitat, depenent de com avanci l’actuació que tenen previst dur a terme al carrer Comerç. A més, sota d’aquest aparcament n’hi ha un segon de soterrat que de moment romandrà tancat: “Hi ha dos esculls a salvar: per una banda Adif té el règim d’utilització i, per l’altra, cal fer una inversió important per adequar-lo a la normativa de seguretat vigent. De moment no creiem que sigui prioritari, ja que an els darrers tres anys Vilafranca ha guanyat unes 600 places d’aparcament”, ha apuntat Regull.

D’altra banda, coincidint amb els darrers treballs per completar l’obra, es condicionarà el tram final del carrer Papiol, passada la plaça Torras i Bages, per millorar i il·luminar el pas de vianants que uneix el carrer Papiol amb els carrers del Doctor Zamenhof i Barba i Roca.

El tram de llosa del carrer Comerç és el darrer que queda per urbanitzar. Justament, en el ple municipal d’avui dimarts es preveu aprovar una partida de la liquidació del pressupost 2018 per poder-lo tirar endavant. Segons les previsions del govern, això significarà que en un any la llosa estarà totalment urbanitzada. L’alcalde, Pere Regull, i el primer tinent d’alcalde, Francisco Romero, han destacat que amb el final d’aquesta obra i l’inici de les obres d’ampliació del pavelló esportiu, s’ha donat compliment a dos dels punts més importants de l’acord de govern.

FER UN COMENTARI