No sempre sóc crític, s’ha de ser crític. Quan hi ha raó, canvis en positiu, renovació, rectificació, s’ha d’aplaudir, donar la benvinguda i, si cal, enaltir. I enguany en el Cavatast i la Setmana del Cava, aquests casos es donaran.

L’entramat del món del cava evoluciona i s’ha de posar al dia. La societat ja t’ho demana. Em refereixo a la “coronació de la reina del cava, que després de reflexions, discussions i crítiques, s’ha optat per part de la Confraria del Cava de designar uns “ambaixadors del cava” (home i dona) que seran els encarregats de promocionar el principal producte de la comarca, el cava. Aquest és el primer encert. Una institució, la Confraria del Cava, seriosa, responsable, amb prestigi, fa una catarsi i fa un canvi real, de reina a ambaixadors.

Quant al Cavatast, celebro “el canvi d’ubicació” en la seva vintena edició. Es tornarà on en els seus inicis ja havia estat (sempre situats a la rambla de la Generalitat), al començament de la rambla (col·legi Sant Josep) fins al bar Oriol (entrada de la fira). Cinc anys en què la Regidoria de Turisme ha provat i ha valorat. Parlem d’un tros de recorregut, que connecta i bifurca amb el casc urbà. Més mobilitat i més esbarjo per als sadurninencs i visitants, respectivament. Felicito, doncs, aquesta encertada decisió que la Regidoria de Turisme ha pres per la vintena mostra de caves i gastronomia.

Francesc Carafí Quintana
Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI