Endesa protegeix una línia elèctrica de Banyeres del Penedès per evitar l’electrocutament d’aus

0
87

Endesa ha protegit un quilòmetre de la xarxa elèctrica que passa pel terme municipal de Banyeres del Penedès per evitar que espècies d’aus protegides i amenaçades hi col·lisionin. Concretament la reforma ha consistit a col·locar fundes protectores abans i després de la cadena d’aïlladors, s’han folrat cables i s’han incorporat grapes aïllants. A més, als suports on ha estat necessari s’han adaptat la disposició de les diferents fases per tal de minimitzar al màxim el risc d’electrocució. Tots aquests elements aïllants redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en un suport aixeca el vol, ja que en estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se una descàrrega elèctrica.

Amb aquesta intervenció es redueix el risc elèctric per als ocells i millora la qualitat i la continuïtat del servei als clients, ja que sovint qualsevol incident amb la fauna comporta talls en el subministrament.

Les tasques han tingut un cost de 18.000 euros que ha assumit íntegrament la companyia elèctrica. Aquesta no és la primera actuació d’aquest tipus que fa Endesa al Baix Penedès, ja que anteriorment es va actuar en 32 torres, amb una inversió superior als 105.000 euros.

FER UN COMENTARI