Aquest matí l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat la revista “Temps de Nadal a Vilafranca”, el programa que aglutina més de cinquanta activitats que es duran a terme a la vila entre el 5 de desembre i el 6 de gener.

Enguany es reeditarà la Fàbrica de Joguines del patge Raimon, l’espai al carrer del Comerç on els infants podran veure com els patges preparen les joguines per Ses Majestats i, a la vegada, lliurar la carta al patge Raimon. En aquesta segona edició s’han ampliat els horaris de visita dels matins per tal que puguin assistir-hi més famílies: “això ens permetrà incrementar el nombre d’entrades i passar de les 2.600 de l’any passat a 6.200”, comentava el regidor de Cultura, Ricard Rafecas. Una segona modificació que s’introduirà serà la manera com adquirir les entrades; a partir del dia 9 de desembre a les 9 del matí es posaran a la venda al preu de 4,5 euros els adults i 2,5 els infants i s’hauran d’adquirir a través de la web www.fabricadejoguines.vilafranca.cat. A més, i a diferència de l’any passat en què només es podia adquirir una entrada d’adult per família, aquesta vegada es podran comprar fins a dues entrades d’adult i vuit d’infants.

La Fàbrica de Joguines del patge Raimon té un pressupost d’uns 30.000 euros i amb la venda d’entrades el govern preveu sufragar-ne 12.000.

El patge Raimon recollirà cartes a La Fàbrica de Joguines i també ho farà als diferents barris, als locals de les associacions de veïns. On no ho farà, serà al Teatre Cal Bolet.

Una segona novetat dels actes nadalencs serà el nou itinerari de la Cavalcada de Reis. “Després d’anys de demandes i de molta feina feta pel servei de Cultura, enguany la Cavalcada passarà per les Clotes i l’Espirall”, anunciava el tinent d’alcalde, Joan Manel Montfort. De fet, des de Cultura s’han ideat tres itineraris amb final sempre a la plaça de la Vila (el clàssic que passa per Sant Julià i que s’ha estat fent en els darrers anys, un per la Girada i un altre per les Clotes i l’Espirall) i l’objectiu és que cada any es vagin alternant.

Des del 23 al 31 de desembre totes les tardes a la plaça de la Vila hi haurà un espectacle lluminós de gran format que substituirà els màppings que s’han fet en els darrers tres anys. Serà una proposta amb música per tota la plaça i amb una estructura de llums fixats amb cables.

Entre desembre i la primera setmana de gener a Vilafranca es programaran fins a quatre fires diferents: la del Gall (21 i 22 de desembre), Santa Llúcia (del 5 al 22 de desembre), la de Nadal (el 23 i 24 de desembre) i el Marcat de Reis (el 4 i 5 de gener). A la Fira de Santa Llúcia, enguany s’hi instal·larà un escenari jove que serà gestionat per l’Espai Jove la Nau.

Les associacions de comerciants també programaran activitats per dinamitzar el comerç. Des del Centre Vila s’impulsa la pista de gel, des de l’Associació de Comerciants de la Girada s’organitza la tiona solidària, mentre que a la de l’Espirall programa tallers nadalencs.

FER UN COMENTARI